MAKRON DRAMI: Evropa može da umre

Novosti online

26. 05. 2024. u 18:49

EVROPA nikada nije imala toliko unutrašnjih i spoljnih neprijatelja kao sada, smatra francuski predsednik Emanuel Makron.

МАКРОН ДРАМИ: Европа може да умре

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Nikada nismo imali toliko neprijatelja iznutra i spolja. Proživljavamo egzistencijalni trenutak kada naša Evropa može da umre – govorio sam o tome pre nekoliko nedelja - rekao je Makron na događaju u čast 75. godišnjice nemačkog ustava u Berlinu.

Prema njegovim rečima, glavni razlozi za to su sukob u Ukrajini, kao i ekonomski izazovi povezani sa dekarbonizacijom privrede.

- Proživljavamo krizu u našim demokratijama - dodao je on, ukazujući na rastuću popularnost nacionalističkih partija.

Makron je u nedelju, dve nedelje pre izbora za Evropski parlament, započeo trodnevnu zvaničnu posetu Nemačkoj čiji je cilj pokušaj da se prevaziđu razlike među vodećim ekonomijama EU po ključnim pitanjima, uključujući energetiku i odbranu.

Prema anketi koju je u subotu objavio „Elab“, francuska krajnje desničarska partija Nacionalni savez vodi (33 odsto) na izborima za EP, dok kandidat Makronove stranke dobija samo 15,5 odsto glasova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!