UROŠ OSTAJE SA ANOM, A VESNA UPOZNAJE VELJKA: Počelo snimanje druge sezone serije "Azbuka našeg života"

JELENA BANjANIN

03. 11. 2022. u 12:00

ZA stolom sa kariranim stolnjakom u jednom beogradskom restoranu sreću se stari znanci - Vesna i Uroš, glavni akteri serije "Azbuka našeg života".

УРОШ ОСТАЈЕ СА АНОМ, А ВЕСНА УПОЗНАЈЕ ВЕЉКА: Почело снимање друге сезоне серије Азбука нашег живота

Foto D. Milovanović

Ova scena, čijem snimanju su juče prisustvovali mediji, samo je jedna od brojnih koje nas čekuju u nastavku popularne drame, autorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić. Snimanje druge sezone počelo je 25. oktobra u Crnoj Gori, a nastavljeno je u srpskoj prestonici i trajaće do kraja februara sledeće godine. Emitovanje novih 11 epizoda planirano je za jesen 2023. godine na Superstar TV i Prvoj.

- Točkovi sudbine života svih junaka, koje je publika zavolela i sa kojima se srodila, nastavljaju da se kotrljaju van okvira knjiga Mirjane Bobić Mojsilović. Prvih 10 epizoda nastalo je po motivima njenih romana "Azbuka mog života" i "Muška azbuka", a Mirjanino štivo, odnosno, knjiga "Tvoj anđeo čuvar", inspiracija je za jedan deo priče u nastavku - kaže Jelena Bajić Jočić.

Scenario ovog puta potpisuju Milica Jevtić i Dejan Prćić, a producenti iz "Telekoma Srbija" i "Kontrast studija" najavljuju da se putevi glavnih junaka, Vesne i Uroša, koje tumače Aleksandra Janković i Jadran Malkovič, naizgled razilaze.

- Pročitao sam scenario do sedme epizode i mogu da kažem da se dešavaju velike i bitne stvari koje nisu direktno povezane sa tim ko je sa kojim partnerom. Vesna i Uroš su se definitivno razišli, on je odabrao da bude sa Anom (Isidora Simijonović) i odatle nastavljamo - zagonetan je Jadran Malkovič.

Druga sezona ove moderne bajke doneće trenutke ispunjene iskrenim emocijama, uz preplitanje pitkog, inteligentnog humora i teških drama. Glavna glumica, Aleksandra Janković, ističe da su joj u nastavku priče najzanimljiviji "trenuci zapleta u vidu napetog trilera, u kojima sudbine likova vise o koncu".

Radivoje Raša Bukvić, Foto D. Milovanović

Ekipi se pridružuje Radivoje Raša Bukvić, kao glavni muški lik druge sezone.

- Imam ulogu čoveka koji ulazi u Vesnin život, kako to biva u ljubavi, neočekivano i spontano. Njoj se otvara nova životna šansa preko Veljka, koga ja igram, a on je uspešni arhitekta i gaji velika, neskrivena osećanja prema njoj - naveo je Bukvić i dodao da nije očekivao poziv za "Azbuku našeg života", pošto se retko pojavljuje u tom žanru.

Jelena Bajić Jočić, Foto D. Milovanović

Osim Bukvića, glumačku podelu, u kojoj su tokom prve sezone bili Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Đorđe Mišina, pojačaće specijalni gosti, Aleksandar Srećković Kubura, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Jelena Mur, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Aleksander.

Jadran Malkovič i Aleksandra Janković, Foto D. Milovanović

"ZLATNI DEČKO" NA AMAZONU

GENERALNI direktor "Telekoma Srbija", Vladimir Lučić, najavio je da će sledeće godine ta kuća povećati ulaganje u srpsku filmsku industriju.

- Bili smo ubeđeni da je samo potrebna institucija koja će to značajnije finansirati i da će nivo naših filmova i serija biti ravan međunarodnim ostvarenjima koje gledate na "Netfliksu" ili HBO. Osim što širimo prodaju na pet kontinenata, sve više sarađujemo sa platformama. Prvo smo krenuli sa "Dizni plusom", a sad smo i "Amazonu" prodali seriju "Zlatni dečko", koju su stavili u osnovni paket za teritoriju Nemačke, Švajcarske i Austrije - otkrio je Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)