NOVA TEMA IZ PERA MIRJANE BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Jelena Bajić Jočić, kreatorka i rediteljka serije "Azbuka našeg života", najavljuje drugu sezonu

N. DRAŽOVIĆ

12. 02. 2022. u 10:53

SERIJA "Azbuka našeg života" završena je na kanalu Superstar, dok će se sa njenim junacima gledaoci na TV Prva (ponedeljkom u 21.45) družiti još pet nedelja.

НОВА ТЕМА ИЗ ПЕРА  МИРЈАНЕ БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ: Јелена Бајић Јочић, креаторка и редитељка серије  Азбука нашег живота, најављује другу сезону

Foto Miša Obradović

Ako je suditi prema reakcijama publike, bila je ovo nesvakidašnja TV priča u kojoj su se mnogi prepoznali, a neke je čak navela da preispitaju svoje živote. Kada sumira utiske, kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić kaže da je serija ispunila njena očekivanja.

- Zadovoljna sam reakcijama publike. Postigli smo upravo ono što smo želeli, a to je da napravimo jednu čestitu, zanimljivu, nesvakidašnju, naizgled običnu priču posmatranu iz nove vizure, na jedan drugačiji način. Ponudili smo publici iskren, prijatan, savremen, lagan, a suštinski dubok sadržaj koji navodi na preispitivanja i nova lica koja nisu toliko zastupljena u domaćem igranom programu. I gledaoci su odreagovali na to, vezali se za likove i priču, zavoleli ih i prihvatili.

Zbog velikog uspeha i na zahtev gledalaca, "Azbuka" će dobiti drugu sezonu. Budući da je serija nastala po motivima romana Mirjane Bobić Mojisilović, koji takođe imaju otvoren kraj, koliko će se nastavak razlikovati od njenih priča?

- Naši junaci, koje je Mirjana izmaštala, a mi im kroz ovu seriju udahnuli živote, nastavljaju da žive i da ispunjavaju svoje sudbine. Tokovi njihovih sudbina su nešto što sada kreiramo. Dakle, oni se neće vrteti u začaranom krugu iste priče, oni idu dalje u svoje živote. Šta će se sve na tim putovanjima dešavati i kakve posledice će tok sudbine imati na njih, nešto je čime se mi sada bavimo. Veoma je inspirativno i zabavno, ali nimalo lako, jer ipak smo sami sebi zadali ozbiljan zadatak. Ne smemo razočarati publiku, moramo biti još bolji.

Da li ćete, možda, u nastavku koristiti još neki Mirjanin roman?

- U pitanju je jedna veoma značajna i donekle zapostavljena tema, koja mene već dugi niz godina zanima i kojom se bavim, a Mirjana je divno obradila u jednom od svojih romana.

Tako da smo odlučili da taj motiv, kao centralnu temu, tretiramo u nastavku druge sezone. Kada dođe vreme, objavićemo koja je to tema i koji roman je u pitanju.

Možda napravimo i film

GLEDAOCI su najemotivnije odreagovali na sedmu epizodu, u kojoj se Vesna suočava sa bračnim brodolomom, posle koje je bilo komentara da bi voleli da "Azbuku" vide na velikom platnu. Razmišljate li o tome da veliko finale bude u bioskopu?

- S obzirom na veoma zanimljivu i uzbudljivu temu kojom ćemo se baviti u drugoj sezoni serije, razmišljam i o mogućnosti da napravimo film, ali videćemo. Ne mogu ništa obećati.

Kada gledaoci mogu da očekuju premijeru druge sezone?

- Ako Bog da zdravlja, snimanje bi trebalo da počne tokom oktobra i da traje do kraja januara. Želim da nastavak ove priče bude u jesenjem i zimskom ambijentu iz nekoliko razloga. O terminima emitovanja će odlučiti Telekom Srbija, producent serije, ali verujem da će biti u sezoni jesen-zima 2023. godine.

Jelena Bajić Jočić, Foto Miša Obradović

Gde ćemo zateći junake? Hoće li biti vremenskih "skokova" ili će priča biti nastavljena tamo gde je stala?

- Nastavljamo tamo gde smo stali, ali biće određene vremenske elipse od nekoliko meseci. Imaćemo pojačanje u jednoj značajnoj muškoj ulozi. Vesna i Uroš će negovati svoj odnos i ljubav na jedna poseban način, Ana će se naći u okolnostima na koje nije spremna, Marta i Luka će u najvažnijim trenucima biti oslonac roditeljima, Sunčica i Lidija će imati svoje životne tokove, Relja i Sara... Pa, videćete.

Gledaocima se mnogo dopao odnos između Vesne i njenih prijateljica Sunčice i Lidije, zbog čega je serija dobila i epitet srpski "Seks i grad". Hoće li ovaj trio dobiti veći prostor u nastavku?

- Jako volim taj fenomenalni trio. Predivne su! Mi vrlo malo iz ovih 10 epizoda znamo o Sunčici i Lidiji. U nastavku ćemo saznati više o njima, njihovoj prošlosti ali i snovima, neostvarenim životnim željama. Takođe, daćemo im zanimljive linije njihovih sudbina, čime će ti likovi dobiti još više životnosti.

Zanimljivo je to da su mnogi navijali da se Vesna i Uroš na kraju pomire. Hoćete li se u pisanju scenarija voditi željama publike?

- Iako cenim i volim da čujem mišljenje publike, moram slediti svoju priču i zamisao kako bi poslali određene poruke i na pravi način pristupili temi kojom želimo da se bavimo.

Šta vi mislite, da li Vesna i Uroš zaslužuju drugu šansu?

- Verujem u pokajanje, da čovek može da se vrati na pravi put. Svi pravimo greške, a oproštaj je jedan od najuzvišenijih duhovnih procesa, tako da verujem da je druga šansa moguća za sve parove koji su doživeli slične sudbine. Ipak, da li će Vesna i Uroš dobiti drugu šansu i da li će oprostiti jedno drugom, ostaje da vidimo u drugoj sezoni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)