SMETALA MU JE POPULARNOST BITLSA: Ubici DŽona Lenona po 12. put odbijen uslovni otpust

Novosti online

13. 09. 2022. u 09:26

MOLBA za uslovnu slobodu koju je podneo Mark Čepman, koji je 1980. ubio Džona Lenona, člana britanske rok grupe Bitlsi, odbijena je 12. put. Ovo je u ponedeljak objavio televizijski kanal "Ej-Bi-Si", pozivajući se na Odeljenje za popravke i javni nadzor države Njujork.

СМЕТАЛА МУ ЈЕ ПОПУЛАРНОСТ БИТЛСА: Убици Џона Ленона по 12. пут одбијен условни отпуст

Foto: Profimedia

Kako prenosi kanal, Čepmen se pojavio pred komisijom za uslovnu slobodu krajem avgusta ove godine. Dobio je 11. odbijenicu tokom saslušanja 2020. Naredni sastanak komisije o njegovom slučaju biće održan u februaru 2024. godine.


Čepmen je pucao u Lenona 8. decembra 1980. u blizini Central parka u Njujorku, nedaleko od ulaza u zgradu zvanu Dakota, u kojoj je Lenon tada živeo sa suprugom Joko Ono. Počinilac je osuđen na kaznu doživotnog zatvora sa pravom molbe za uslovni otpust nakon 20 godina.

Podsetimo, ubica Mark Čapman bio je obožavalac Bitlsa kao tinejdžer, ali kao "ponovo rođeni hrišćanin" bio je ljut zbog tvrdnje Džona Lenona iz 1966. da je bend iz Liverpula "popularniji od Isusa", što se navodi kao glavni razlog ubistva.

BONUS VIDEO: ZNAMENITOSTI BEOGRADA: Pogledajte kako turisti mogu da razgledaju našu prestonicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BAJKA O POZORIŠTU: Jubilarno izvođenje predstave u režiji Miloša Jagodića u Pirotu