INTERVJU Miloš Timotijević: Svi imamo demone

J. BANjANIN

12. 09. 2022. u 15:00

JEDAN od traženijih glumaca na domaćoj sceni, Miloš Timotijević, ostvario je upečatljive uloge u brojnim domaćim serijama i filmovima. Role potporučnika Vasiljevića u "Vojnoj akademiji", državnog tužioca Vojina Đukića u "Senkama nad Balkanom" i korumpiranog policajca Stupara u "Južnom vetru" bile su odskočna daska za kasnije projekte.

ИНТЕРВЈУ Милош Тимотијевић: Сви имамо демоне

Foto: V. Danilov

Samo tokom prošle i početka ove godine gledali smo ga kao princa Đorđa Karađorđevića u seriji "Aleksandar od Jugoslavije", Bogoljuba Bjelicu u "Porodici", kompozitora Vladu Vidaka u "Pevačici". Prethodni period obeležile su njegove uloge predanog inspektora Petrita Kocja u nastavku srpsko-britanske serije "Besa" i maestralno odigrana rola lokalnog moćnika i kontroverznog biznismena Željka Garčevića u drugoj sezoni "Močvare". Ovog leta Miloš Timotijević ima priliku da u novoj seriji "Poziv" deli kadar sa Mirjanom Joković, što je poželeo još pre četvrt veka tokom rada na filmu "Stršljen" u kom nisu imali zajedničkih scena.

- U seriji "Poziv" igram Miloša Radivojevića. Recimo da je biznismen, ali je svakako alfa mužjak. Zanimljiv je lik, jer se menja tokom serije. Ne bih ga poredio ni sa čim do sada.

Posle "Močvare", "Bese" i drugih serija, ponovo igrate u žanru trilera?

- Tendencija je da se snimaju trileri, a i očigledno me reditelji i produkcije vide u tome. To jeste paleta sličnih likova, pa se trudim da ih napravim različitim. Voleo bih naravno i da igram nešto drugačije. Tu i tamo se to i desi, ali uglavnom sam u tom tunelu ili koridoru, pa moram da se trudim da se to što igram razlikuje i od prethodnog i od sledećeg. To ponekad ume da bude teško. Morate da razdvojite likove, a opet ste to vi.

U "Močvari" ste izveli nešto što dosada nismo videli.

- Scenario druge sezone "Močvare" je bio takav da u početku mislite da je lik Željka Garčevića najgori u seriji, a ispostavi se da on još i nije tako strašan. Videli smo da demoni nisu uvek na površini, zato se to i zove "Močvara".

Pretpostavimo da i vaš lik u seriji "Poziv" ima nekog demona. Da li je on na površini ili sakriven?

- Svi imamo demone, tako da možemo slobodno reći da ih ima i Miloš iz "Poziva". Ipak, ne smem da odgovorim na vaše pitanje. Mislim da će publici biti zanimljivije da gledaju seriju ako nema nikakvu prethodnu priču. Ključno je to što je glavni lik ženski, to ovu seriju izdvaja od drugih.

Da li biste se radovali trećoj sezoni "Bese"? Postoji li ta mogućnost?

- Naravno. Jedva čekam. Druga sezona se završila sa mnogo otvorenih linija priče, i ne bi bilo fer prema publici da je ostavimo tako.

Šta bi vam bilo izazovno da uradite u "Besi"?

- Obe sezone su bile izazov, očekujem da će i treća sama po sebi biti izazov. Kako je završen lik Petrita u drugoj sezoni, ne bih mogao da očekujem ništa manje od izazova.

Šta biste vi dodali liku Petrita?

- Svašta, bolje da ne pitate glumca šta bi on. Kreatori serije će se baviti time, verujem da će napraviti nešto što će biti zanimljivo publici, da će nastaviti u maniru prve i druge sezone. Ne bavim se time šta će se desiti, već čekam da pročitam scenario. Kada se završila prva sezona, pomislio sam "Bože, šta sve još može?". Nisam bio u pravu u pogledu toga šta može da se desi u drugoj sezoni, tako da ne želim ni da gubim vreme ni da kvarim užitak čitanja treće sezone. Želim da se i sam iznenadim, kao i publika. Prva sezona je privukla ljude, druga ih je oduševila, nadam se da će treća da ih raspameti.

Najavljena je i druga sezona "Pevačice". Vraćate li se u lik kompozitora Vlade Vidaka?

- Snimanje bi trebalo uskoro da počne, i to je sve što mogu da vam kažem. Znam da će biti druge sezone, i da sam u njoj, ali ne znam šta su smislili scenaristi Predrag Gaga Antonijević i Nataša Drakulić. To je uzbudljiv projekat, pa jedva čekam i to da pročitam.

Budući da je vaš lik ubijen na kraju prve sezone, kako ćete da se pojavite u nastavku "Pevačice"?

- To se i ja pitam. Možda bude neka prethodna priča... To je serija o natprirodnom, pa ko zna šta sve može da se desi. Možda je to prva prilika da odigram duha ili zombija. Šalim se. Već krajem prve sezone ozbiljno se otvorila priča o crnoj magiji, a u tom žanru je sve moguće.

Da li vam je bilo intrigantno da igrate nešto sa takvim začinom?

- Moj lik jeste bio pod uticajem magije, ali magija se prosto ne igra. Možda možete da predstavite neke reakcije, ali magiju ne možete da odigrate osim ako se njom ne bavite... Inače, volim ulogu Vlade Vidaka. On je tragično-romantični lik i ta rola mi je bila inspirativna za igru, jer je van onog koridora o kojem smo pričali na početku. Lako sam pristao kada sam prvi put pročitao scenario i bilo mi je zanimljivo što meni neko nudi takvo nešto. Kada sam počeo da čitam, pitao sam se kako su me mimoišle sve uloge policajaca koje postoje u seriji. (smeh)

Šta još radite trenutno?

- Imam jednu epizodu serije "Tunel" i čekam da počne pozorišna sezona da nastavim da igram stare komade, ali i novu predstavu "Smrt i devojka", Arijela Dorfmana. Do sada smo imali četiri premijere, dve u Beču, jednu u Ćupriji, jednu na Belefu. Sada očekujem da predstava prodiše kroz stalna izvođenja i uz standardnu pozorišnu publiku.

Koga igrate u seriji "Tunel", koja je takođe triler?

- To je serija o pregovaračkom timu policije, i svaka je epizoda za sebe, pa sam samo u jednoj. Činila mi se uzbudljivom i autentičnom, kao i lik koji mi je ponuđen. Moj lik je nečiji otac, pa mi je i to bilo zanimljivo i možda pomalo emotivno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici