Uspešna premijera ostvarenja "Da li ste videli ovu ženu?" u Veneciji: APLAUZI ZA SRPSKI FILM

A.P.

08. 09. 2022. u 17:08

DUGOTRAJNIM aplauzom publika na 79. Filmskom festivalu u Veneciji ispratila je danas svetsku premijeru srpskog debitantskog igranog filma "Da li ste videli ovu ženu?", reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića. Ovo ostvarenje prikazano je u okviru takmičarskog programa "Međunarodne nedelje filmske kritike" (Settimana Internazionale della Critica), u kojem je pre osam godina trijumfovala srpska drama "Ničije dete" Vuka Ršumovića.

Успешна премијера остварења Да ли сте видели ову жену? у Венецији: АПЛАУЗИ ЗА СРПСКИ ФИЛМ

Foto Dario Konstantinović

Posle projekcije, publici u punoj sali poklonili su se reditelji Zorić i Gluščević, kao i glavna glumica Ksenija Marinković.

 

Premijeri u Veneciji prisustvovala je i ministarka kulture Maja Gojković koja je tom prilikom istakla da je izuzetno važno da je Srbija, posle 8 godina prisutna na jednom od najprestižnijih filmskih festivala.

- Zaista je važno za našu državu što smo posle dužeg vremena prisutni u Veneciji. Prisutni smo u takmičarskom programu za mladog zlatnog lava, jer je ovo debitantski film dva mlada režisera iz Srbije - naglasila je Gojković i dodala da to pokazuje i sve veći značaj srpske kinematografije u evropskim i svetskim okvirima.

Ministarka je dodala da je, zahvaljujući podsticajima, Srbija uspela da se nametne kao jedna od najprivlačnijih destinacija u regionu za produkciju audio-vizuelnih dela, što je doprinelo razvoju ovog sektora, povećanju broja zaposlenih, pre svega u kulturi, i napretku privrede u celini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima