FESTIVAL SVETSKE PANTOMIME: U Domu kulture "Studentski grad" okupiće se pantomimičari iz celog sveta

V.V.S.

28. 06. 2022. u 13:43

POVODOM Svetskog dana pantomime u subotu, 2.jula, počinje program na Letnjoj sceni Doma kulture "Studenstki grad".

ФЕСТИВАЛ СВЕТСКЕ ПАНТОМИМЕ: У Дому културе Студентски град окупиће се пантомимичари из целог света

foto:Arhiva "Novosti"

Na otvaranju će govoriti Tobias Biankone, generalni direktor Međunarodnog pozorišnog instituta (UNESKO) i predsednik Svetske organizacije pantomimičara Marko Stojanović, kao i urednik pozorišnog programa Doma kultire Studenstki grad Andrija Daničić.

Poznati izraelski pantomimičar Ofer Blum izvešće nekoliko kraćih numera,a poto mće mu biti uručena Specijalna nagrada Svetske organizacije pantomimičara "Zlatne ruke" za veliki doprinos umetnosti pantomime. Ista nagrada će biti uručena i prof.dr. Džordžu Maskarenhasu iz Brazila.

U ponedeljak, 4.jula,publici će se predstaviti Danka Sekulović (Srbija),dok će u naredna tri dana nastupiti i Dimitra Papa (Grčka), Ilker Kiličer (Turska), Ivan Olmo (Portoriko, SAD), Ekaterina Varlakova (Rusija), Rendi King (Rusija). Festival se nastavlja 8. i 9. jula u Vrnjačkoj Banji pod nazivom Svetski festival ulične pantomime. Svi programi su besplatni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja