MAGIČNI SLIKAREVI SNOVI: Izložba Dobrivoja Stojanovića U Subotici produžena do 20. juna

M.A.K.

13. 06. 2022. u 16:13

VETERAN naše likovne scene od sredine maja predstavio je dela u Subotici, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" (Zadužbina Dušana Radića), a ova samostalna izložba slika, pod imenom "U magičnom svetu snova", zbog interesovanja publike, produžena je do 20. juna.

МАГИЧНИ СЛИКАРЕВИ СНОВИ: Изложба Добривоја Стојановића У Суботици продужена до 20. јуна

Foto promo

- Slikar slika svet oko sebe sa svim njemu vidljivim manama, ali bez osude i kritizerstva, i ako uočava privid samodovoljnosti sa jedne strane, sa druge otkriva ljudsku izvitoperenost. Dobri uspeva da lepotom istakne ružnoću, bez želje da se naruga nego samo da predstavi- piše u katalogu Lazar Marković. 

Umetnik rođen 1943. u Kalni, kod Vlasotinca, a Akademiju primenjenih umetnosti završio u Beogradu, gde je potom završio je i postdiplomske studije, do sada je imao 38 samostalnih izložbi, učestvovao je na 289 grupnih postavki (od čega 80 internacionalnih). Dobitnik je 16 domaćih i sedam međunarodnih priznanja, a o njegovom radu napisano je 180 prikaza.
- U poslednjih nekoliko decenija, tačnije od svoj pojavljivanja krajem šezdesetih godina prošlog veka, Dobri Stojanović uspeva da se svrstava među najznačajnije savremene srpske slikare. U njegovom slikarstvu uočava se spoj tradicionalnog i savremenog pristupa slici, izražen kroz majstorstvo izvedbe i savremenu koncepciju sitraživačkog izraza- zaključuje Marković u katalogu izložbe u Subotici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest