NOVOSAĐANI SE ZALJUBILI U „ZALJUBLJENOG ŠEKSPIRA“: Ansambl BDP otvorio festival „Naši Dani“

J. S.

17. 05. 2022. u 10:15

PREDSTAVOM „Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta, sinoć je otpočelo drugo izdanje mini festivala „Naši dani“ u Srpskom narodnom pozorištu.

НОВОСАЂАНИ СЕ ЗАЉУБИЛИ У „ЗАЉУБЉЕНОГ ШЕКСПИРА“: Ансамбл БДП отворио фестивал „Наши Дани“

V.Veličković

Publika se u dva sata zajedno sa Šekspirom suočavala sa njegovom parališućom umetničkom blokadom, njegovom novom ljubavi i inspiracijom ali i tužnom sudbinom da će ta ljubav iščeznuti.

Glumac Aleksandar Radojičić koji tumači lorda Vaseksa ističe značaj ovakve saradnje kao i da će ova predstava biti dobra preporuka za neka naredna gostovanja u Novom Sadu.

- Mislim da je ovakav vid saradnje od velikog značaja, ne samo za BDP već za pozorišta iz Srbije i celog regiona. Razmena predstava i to što publika u Novom Sadu može da vidi beogradske predstave i obnuto kao i druženje, saradnja, posmatranje kako se radi u drugim pozorištima, veliko je za nas iskustvo i značajno je, a mislim da je i za publiku super, da vide nešto novo, neke nove glumce koje nemaju priliku svakog dana da gledaju. - rekao je Radojičić.

Slično razmišlja i direktor Drame SNP-a Milovan Filipović koji je rekao da je za novosadsku publiku važno da pogleda neke naslove, zanimljive beogradskim poklonicima teatra ali i publici iz drugih većih gradova regiona.

-Pokrenuli smo festival da bismo našoj publici pokazali to što rade druga značajna pozorišta u državi, a i da bismo naš repertoar mogli da pokazujemo publici iz drugih gradova. Sam rezultat prvog festivala nam je pokazao da su “Naši dani” projekat koji bi trebalo pažljivo razvijati, i već ove godine uz BDP, Novosadsko pozorište pridružila su nam se pozorišta iz Makedonije, Hrvatske i BiH”, istakao je Filipović.

Večeras pred novosadskom publikom biće predstava „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata, koja je prošlogodišnji pobednik Bitefa, dok će poslednjeg dana festivala, 18. maja biti odigrana predstava „Demokratija“ Veljka Mićunovića.

Mini festival „Naši dani“ nastaviće se početkom oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu kada će Srpsko narodno pozorište beogradskoj publici predstaviti svoje naslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)