ODRASTANJE U MATICI SRPSKOJ: Izložba dečjih radova "Odrastanje u Gradu kulture"

D.B.M.

04. 05. 2022. u 14:43

U Galeriji Matice srpske 7. maja biće otvorena izložba dečjih radova "Odrastanje u Gradu kulture". Izložba je nastala kao rezultat edukativnog programa za decu "Moj Grad - Novosadske umetničke priče". Otvaranju izložbe prethodiće dva koncerta klasične muzike za bebe i decu u Parku skulptura ispred Galerije.

ОДРАСТАЊЕ У МАТИЦИ СРПСКОЈ: Изложба дечјих радова Одрастање у Граду културе

Matica srpska

Tokom čitave školske godine družili smo se sa mališanima iz vrtića i osnovnih škola i otkrivali zanimljive umetničke priče o Novom Sadu, kako bi najmlađi Novosađani s ponosom i znanjem koračali ulicama Grada. Posle posete Galeriji Matice srpske, najmlađi Novosađani su sa svojim vaspitačicama i učiteljicama zapažanja i iskustva zabeležila na papiru. Skoro hiljadu mališana je crtežom i slikama prikazalo znamenite ličnosti Novog Sada, poput čika Jove Zmaja i Svetozara Miletića, zelene oaze kao što su Dunavski i Kamenički park, ali i prepoznatljive gradske simbole Petrovaradinsku tvrđavu, Gradsku kuću, Maticu srpsku i brojne druge.

Izložba se održava u okviru programskog luka Budućnost Evrope Evropske prestonice kulture, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Gradske uprave za kulturu, kao i Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu