RAZOTKRIVANJE OSAM NAJVEĆIH SVETSKIH BLAGA: Premijera tri dokumentarna serijala, 4. aprila, na Vijasatovim kanalima

N. D.

01. 04. 2022. u 13:30

ZA ljubitelje istorije i prirode, kanali Vijasat histori i Vijasat nejčr spremili su za ponedeljak, 4. april, tri premijere dokumentarnih serijala.

РАЗОТКРИВАЊЕ ОСАМ НАЈВЕЋИХ  СВЕТСКИХ БЛАГА: Премијера три документарна серијала,  4. априла, на Вијасатовим каналима

Foto Vijasat

Od 15.05, na TV Vijasat histori, radnim danima, gledamo osmodelni dokumentarac "Razotkrivanje blaga". Istražićemo zajedno osam najvećih svetskih blaga. Sva ona kriju neverovatne tajne, koje su ostale skrivene sve do danas. Naučnici će ispitati priče koje se kriju iza biblijskih fenomena, kao što je Vavilonska kula i egipatske kuge.

Putovaćemo sve do Jordana, kako bismo istražili drevni grad Petru. Zastaćemo u Ujedinjenom Kraljevstvu da bismo se pozabavili misterijom Stounhendža i obezglavljenim gladijatorima iz Jorka. Svaki predmet i lokacija biće detaljno ispitani uz pomoć nove tehnologije i forenzike.

Foto Vijasat

Serijal "Evolucija" startuje u 19.00, na kanalu Vijasat nejčr i pratićemo ga radnim danima. Kroz šest epizoda videćemo šta ljudi mogu da nauče iz evolucije životinja. Priča počinje pre više od 3,8 milijardi godina i vodi nas kroz evoluciju razvoja životinja, prilagođavanje i preživljavanje. "Najlepši svetski pejzaži" očekuju nas od 20.00 na istom kanalu. Tokom osam epizoda putujemo kroz najlepše prirodne predele sveta. Čekaju nas spektakularni snimci reka, džungli i planina. Svaka etapa ove avanture obiluje otkrićima o njihovoj flori i fauni, njihovoj geografiji i geologiji, i ljudskim pričama koje su utkane u mesta kroz koja putujemo. Grafika i zapanjujući satelitski snimci će nas locirati na ključnim tačkama našeg putovanja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)