SLIKE ANĐELINE TUCAKOVIć: Neraskidive niti sa prirodom

M.A.K.

01. 02. 2022. u 17:47

IZLOŽBA slika Anđeline Tucaković, biće otvorena u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), u petak 4. februara u 19 časova.

СЛИКЕ АНЂЕЛИНЕ ТУЦАКОВИћ: Нераскидиве нити са природом

Foto promo Galerija Blok

Rođena je 1972. u Beogradu, ova umetnica je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti  1996. u klasi Milice Stevanović. Član je ULUS-a od 1997.

Prema rečima Tanje Vićentić, istoričarke umetnosti, autorka se u svom stvaralačkom radu već duže vreme bavi istraživanjem intuitivne veze između prirode i nje same:

- Duboko proživljavanje i uspostavljanje te niti sa prirodom kao objektom koji je njeno glavno polazište rezultira nastajanjem umetničkog dela - piše između osatlog u najavi postavke. - Proces stvaralačkog čina je doživljaj koji je intenzivan, fluidan, neočekivan, prepun emotivnog naboja i nadasve nepredvidiv, takav da sama umetnica postaje medijum umetničkog izražavanja. U oslobađanju kao osnovnom segmentu tog umetničkog procesa ona gradi niti koje povezuju njenu unutrašnjost i spoljašnjost u neraskidivu celinu. Umetnica je instrument čitavog tog neizvesnog doživljaja - ona je kreda, boja, prsti, pogled.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)