SEDNICA UPRAVNOG ODBORA FORUMA SLOVENSKIH ZEMALJA: Ogroman potencijal na globalnom nivou

M.A.K.

13. 01. 2022. u 15:21

U NOVOM Sadu, na dan kada je i zvanično postao Evropska prestonica kulture 2022. održana je i Sednica Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura, kojom trenutno predsedava naša zemlja, tačnije ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ФОРУМА СЛОВЕНСКИХ ЗЕМАЉА: Огроман потенцијал на глобалном нивоу

Foto promo MKI

- Tokom ovog velikog iskušenja za čitav svet, kultura je potvrdila svoj izuzetno veliki značaj time što je kao duševna hrana bodrila ljude kada je bilo najteže - istakla je Gojkovićeva. - Istovremeno, kultura daje suštinski podsticaj ukupnom budućem razvoju, prvenstveno kroz kreativnu ekonomiju. Dodatna vrednost je i to što se naša današnja sednica odvija u Evropskoj prestonici kulture, Novom Sadu. To na najbolji način svedoči o doprinosu naše organizacije i slovenskih kultura kontinentalnom, pa i globalnom kulturnom bogatstvu, i privrženosti dijalogu kultura.

Prema njenim rečima Forum je pokazao vitalnost i upornost u suočavanju sa izazovimai da se te vrlinezasnivaju na jasnom uočavanju vrednosti rada naše organizacije, na duhovnom i materijalnom planu, kroz jačanje veza u oblasti kulture na čitavom slovenskom prostoru, naglašavajući da se predsedavanje Srbije nije zadržalo samo na održavanju postojećeg nivoa, već da je uložen poseban napor da se unapredi rad.
- Time ćemo otvoriti put da slovenske kulture u skladu sa svojim ogromnim potencijalom daju puni doprinos globalnoj boljoj budućnosti, uzajamnom razumevanju i poverenju, kroz poštovanje svetske baštine svih naroda i inspiraciju koju dijalog uvek daje stvaralaštvu. zaključila je naša ministarka kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju