STUDENTI ZA ANU: Humanitarna izložba u Galeriji FLU za "dete leptira"

V.C.S.

11. 01. 2022. u 15:30

NOVOGODIŠNjA humanitarna izložba radova studenata Fakulteta likovnih umentosti u Beogradu trajaće u Galeriji FLU, u Knez Mihailovoj ulici, do subote, 15. januara, saopštio je ovaj fakultet. Cilj je prikupljanje pomoći za Anu Vukadinović, koja boluje od bulozne epidermuloze.

СТУДЕНТИ ЗА АНУ: Хуманитарна изложба у Галерији ФЛУ за дете лептира

FLU

Ana je rođena 2002. godine u Beogradu i po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza bulozne epidermiolize. U pitanju je retko oboljenje kože, kod kog ona postaje toliko osetljiva da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja. Deca obolela od ove bolesti poznata su kao "deca leptiri". Kod najtežih oblika, bolest dovodi i do smrtnog ishoda u najranijem periodu života. Većina obolelih su osobe sa invaliditetom već u ranom detinjstvu.

Bolest iziskuje svakodnevno previjanje i negu jer je to, za sada, jedina siptomatska terapija kojom se produžava život. Ani se u martu 2021. godine stanje pogoršalo i ima potrebu za još učestalijim previjanjima.

Devojka je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova ne može da upiše fakultet, za čim neizmerno žali.

Preko RFZO-a Ana dobija trećinu od ukupno potrebnih mepileks flastera i vazelinskih gaza, ali su joj neophodne donacije kako bi svakog meseca imala dovoljno za potrošni medicinski materijal, lekove, suplemente, vitamine i antibiotske masti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna