"ZLOČIN I KAZNA" U RUSKOM TEATRU U BEOGRADU: Premijerno izvođenje na sceni Ruskog doma, u režiji Daniela Kovačevića

V.V.S.

13. 12. 2021. u 17:18

NA sceni Ruskog doma, u četvrtak 16. decembra, održaće se premijera predstave "Zločin i kazna" Ruskog teatra u Beogradu. Ovim izvođenjem obeležava se dva veka od rođenja književnog velikana Dostojevskog, a i nastavlja se tradicija izvođenja predstava U Ruskom domu - od njegovog osnivanja 1933. godine.

ЗЛОЧИН И КАЗНА У РУСКОМ ТЕАТРУ У БЕОГРАДУ: Премијерно извођење на сцени Руског дома, у режији Даниела Ковачевића

Ruski teatar u Beogradu

Inače, prva dramatizacija i scensko izvođenje romana "Zločin i kazna" desili su se van Rusije, u Parizu. U Srbiji "Zločin i kazna" igrao se na sceni Narodnog pozorišta od dvadesetih godina prošlog veka.

Udruženje "Ruski teatar u Beogradu" okupilo je profesinalne glumce, reditelje, dramaturge i ostale predstavnike pozorišnog sveta koje žele da promovišu i približe gledaocima rusku kulturu u Srbiji sa ciljem zbližavanja dva bratska naroda i željom da ruska kultura ima veći kulturološki uticaj na pozorišne gledaoce u Srbiji. Predstava je urađena na srpskom jeziku, kako bi bila pristupačna domaćoj publici,a podržao ju je fond "Ruski mir".

Dramatizaciju potpisuje Zoran Kostić,reditelj je Daniel Kovačević, igraju Nikola Štrbac, Mihailo Laptošević, Vladimir Maksimović, Evgenija Eškina Kovačević, Mitra Mladenović, Daniel Kovačević, Rada Đuričin(glas Majke). Animaciju u pesku uradio je Šeomir Gučepšoko, scenografiju Daniel Kovačević, kostim Nevena Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju