TRAGOM KRIMINALA OD MELBURNA DO SPLITA: Nove sezone serija "Savremene istrage gospođice Fišer" i "Zločini na Jadranu" (Foks krajm)

N. D.

25. 09. 2021. u 10:38

POSLEDNjE nedelje septembra i prve nedelje oktobra, na kanalu Foks krajm, očekuju nas dve premijere koje će oproštaj sa letom učiniti za nijansu lakšim, a druženje sa jesenjim kišama prijatnijim i uzbudljivijim.

ТРАГОМ КРИМИНАЛА ОД МЕЛБУРНА ДО СПЛИТА: Нове сезоне серија Савремене истраге госпођице Фишер и Злочини на Јадрану (Фокс крајм)

"Savremene istrage gospođice Fišer" / Foto Foks

Tako od 30. septembra na glavnoj adresi za krimi priče, četvrtkom od 22.00, startuje druga sezona serije "Savremene istrage gospođe Fišer", dok se dan kasnije na istom kanalu, zahvaljujući seriji "Zločini na Jadranu", čiju treću i četvrtu sezonu pratimo petkom u 22.00, selimo u komšijski Split.

"Savremene istrage gospođice Fišer" nas u novim epizodama vode u Melburn šezdesetih godina prošlog veka. Neustrašiva gospođica Fišer radi na novim misterijama, balansirajući između ljubavi, karijere i svog najvećeg "poroka" - sklonosti ka avanturističkom životu.

Dok se naša junakinja Peregrin priprema za vezu sa kolegom Džejmsom Stidom, kog tumači atraktivni australijski plavušan Džoel Džekson, on već razmišlja o braku. Hoće li ih njegove namere dovesti do raskrsnice i da li su njih dvoje, ipak, bolji u rešavanju zločina nego ljubavnih problema? U novim epizodama, Peregrin i Džejms uz pomoć svojih kolega bore se protiv kriminala na najneverovatnijim mestima - od robnih kuća i televizijskih studija do škola kulinarstva, dok se u senci kriminala serija bavi važnim životnim pitanjima. Akcenat je na društvenoj ulozi muškaraca i žena u drugoj polovini 20. veka, pa je tema seksualnih sloboda jedna od gorućih u novom ciklusu.

Dan kasnije, iz vrele Australije selimo se u Dalmaciju. Tu nas dočekuje hrabra i ambiciozna detektivka Branka Marić u nastavku popularne krimi-drame "Zločini na Jadranu".

"Zločini na Jadranu" / Foto Foks

Mada je snimana u Splitu i prati tamošnje pripadnike reda i zakona, dok se suočavaju sa lošim momcima, serija je nastala u nemačkoj produkciji i u njoj igraju pretežno strani glumci na nemačkom jeziku. Zanimljivo je to da jedan od glavnih likova tumači popularni nemački glumac srpskog porekla Aleksandar Jovanović, koji je igrao sa Enotnijem Hopkinsom u filmu "Autoput smrti". U prvoj od četiri dvosatne epizode, Branka i Emil odlaze u zaleđe Dalmacije kako bi istražili ubistvo 18-godišnje Eve Tomić.

U udaljenom planinskom gradu Kraču, od lokalnog stanovništva saznaju za smrt devojke pod nerazjašnjenim okolnostima od pre godinu dana i ubrzo pronalaze vezu između ova dva slučaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna