DRUŽENJE SA OPERSKOM DIVOM POSLE PET GODINA: Jadranka Jovanović na “Danima ludaje”, vatromet na kraju koncerta (FOTO)

R. ŠEGRT

09. 09. 2021. u 23:11

POSLE muzičkog zatišja od skoro godinu i po primadone Jadranka Jovanović večeras je pevala u Kikindi.

ДРУЖЕЊЕ СА ОПЕРСКОМ ДИВОМ ПОСЛЕ ПЕТ ГОДИНА: Јадранка Јовановић на “Данима лудаје”, ватромет на крају концерта (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Koncert je priređen na otvorenom, na gradskom trgu, a umetnica je pevala uz pratnju hora i orkestra "Attendite" Kulturnog centra Kikinda. Publika joj se obradovala, jer je u ovom gradu nastupila i pre pet godina.

- Svi umetnici se raduju ponovom uključivanju u normalan tok, da tako kažem. Velika je odgovornost, ali i uzbuđenje, radost i velika sreća da ponovo nastupamo. I publika je željna kulturnih događaja i to se tokom pandemije videlo više nego ikad. Mislim da su ljudi osetili koliko je težak život kad nema svega onoga što hrani dušu- rekla je Jadranka Jovanović u razgovoru s novinarima pre koncerta – Jako sam srećna što sam dobila poziv iz Kikinde da nastupim ponovo, posle pet godina. Prvi put sam pevala kada je Kikinda dobila status grada.

Umetnica je izjavila da je posebno radosna, jer je ostavrila saradnju sa izuzetno mladim i poletnim muzičarima iz Kikinde.

- Na početku sam bila malo zbunjena, jer su sve to mladi muzičari. Imali smo više proba u Beogradu i Kikindi. Hor je izuzetan kao i dirigentica Biljana Jeremić, a fantastičan orkestar je sastavljen od muzičara iz različitih sredina. Radujem se što znanje i iskustvo, sve ono što sam godinama učila u inostranstvu i zemlji, mogu da podelima sa ovako mladim i srećnim mladim ljudima – rekla je umetnica.

Napomenula je da je repertoar koji je izvela dosta težak, kao i pevanje na otvorenom, ali joj izuzetno prija što na ovaj način doprinosi mladim ljudima da ostvare svoje muzičke karijere.

Koncert Jadranke Jovanović završen je velikim vatrometom, a organizovan je u okviru manifestacije “Dani ludaje”, koju je Turistička organizacija Kikinde priređuje 36. godinu uzastopno.

MUZIČKA PREMIJERA

- Izveli smo raznolik repertoar, od čiste klasike poput Šubertove “Serenade” do Pjacolinog “Libertanga”, koji izvodimo prvi put. Čak mislim da se on ovde kod nas izvodi prvi put i to u Kikindi – otkrila je Jadranka Jovanović, kakvu je muzičku privilegiju imala publika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije