RAZGALILI I SRCE I DUŠU: U centru grada na Ibru održan koncert „Zlatne harmonike Kraljeva“ (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

09. 09. 2021. u 19:06

PRED više nego dobro popunjenim Trgom srpskih ratnika, u centru grada na Ibru održan je koncert „Zlatne harmonike Kraljeva“.

РАЗГАЛИЛИ И СРЦЕ И ДУШУ: У центру града на Ибру одржан концерт „Златне хармонике Краљева“ (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Glavne zvezde bili su naši poznati harmonikaši i kompozitori – Miša Mijatović, Vlada Panović i Aleksandar Sofronijević, sva trojica rođeni Kraljevčani, kao i njihova sugrađanka Snežana Đurišić u ulozi specijalne gošće.

Virtuozi na harmonici priredili su veče za pamćenje, razgalivši i srce i dušu ovdašnjoj publici uz pratnju Narodnog orkestra pod vođstvom violiniste Bojana Pavlovića i orkestra pod upravom Nikole Pekovića, takođe Kraljevčanina. Njima su se tokom nastupa koji je trajao malo duže od dva sata pridružili solisti Danica Krstić, Aleksandar Tirnanić, Novak Stanković i Jovan Mihaljic, kao i mladi, talentovani harmonikaši Novica Negovanović mlađi, Milan Malinović, Mihailo Ostojić i Filip Miladinović.

Kao što je i najavljeno, deo programa bio je posvećen nedavno preminulim Kraljevčanima Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, legendama naše narodne muzike. Talentovani, petanaestogodišnji Novica Negovanović mlađi, svojim sjajnim nastupom i umećem na harmonici, nagovestio je svoj veliki talenat kao i da će biti više nego dostojan naslednik svom ocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)