UMETNOST I NAUKA U STVARNOM I VIRTUELNOM PROSTORU: Manifestacija "Svetovi veštačke inteligencije" održava se od 23. septembra do 23. oktobra

D. B. M.

26. 08. 2021. u 17:34

ŠESTO izdanje art+science programa Centra za promociju nauke, pod sloganom "Svetovi veštačke inteligencije", održava se od 23. septembra do 23. oktobra, u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, Galeriji Instituta Servantes i Naučnom klubu Centra za promociju nauke.

УМЕТНОСТ И НАУКА У СТВАРНОМ И ВИРТУЕЛНОМ ПРОСТОРУ: Манифестација Светови вештачке интелигенције одржава се од 23. септембра до 23. октобра

FOTO: Promo

Na manifestaciji će biti prikazan širok dijapazon radova nastalih kroz interdisciplinarnu saradnju umetnika, naučnika i drugih aktera, koja osvetljavaju i preispituju neke od najvažnijih tema današnjice kroz prizmu veštačke inteligencije.

Ovogodišnji program pod sloganom "Svetovi veštačke inteligencije" zasnovan je na kritičkom i kreativnom sagledavanju, čitanju i tumačenju vrednosti, sistema i mogućnosti veštačke inteligencije, dok je tematski okvir kontekstualizovan u radovima umetnika koji dolaze iz Danske, Španije, Austrije, Nemačke, Belgije, Francuske, Velike Britanije i SAD.

- Najvažnija mesta za susret nauke i umetnosti su u nama samima, odnosno u tome da se otvorimo ka različitim sferama i mogućnostima, i razbijemo mnoge nevidljive barijere i predrasude koje nas zatvaraju i usmeravaju. Očigledno je koliko su različiti nauka i umetnost, ali kada se zaista uroni u njih, moguće je uvideti neverovatne paralele, bliskosti, žeđ za saznanjem i otkrićima... Metodologije su suštinski različite, rezultati takođe, ali unutrašnji motivi i porivi da se nešto novo uspostavi ili potvrdi su identični - kaže Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju CPN-a i selektor programa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri