PREDSTAVA "ŽIVOT SE SA MNOM POIGRAO" OTVARA FESTIVAL: Premijera za početak "Novog tvrđava teatara"

V.V.S.

03. 08. 2021. u 21:24

AMBIJENTALNI pozorišni festival "Novi tvrđava teatar", osmi po redu, ove godine će biti održan od 3. do 9. septembra, na otvorenoj sceni ispred Vile "Stanković" u Čortanovcima. Prošlogodišnje pomeranje zbog korone iz uobičajenog letnjeg perioda u rani jesenji, pokazalo se kao znatno pogodnije za festival, pa je to od sada stalni festivalski termin - poručuju organizatori.

ПРЕДСТАВА ЖИВОТ СЕ СА МНОМ ПОИГРАО ОТВАРА ФЕСТИВАЛ: Премијера за почетак Новог тврђава театара

Novi tvrđava teatar

Na programu 8. "Novog tvrđava teatra" naći će se šest takmičarskih predstava i jedna studentska, u čast nagrađenih.

Festival će početi premijerom predstave "Život se sa mnom mnogo poigrao", u produkciji festivala. Tekst je zasnovan na istoimenom romanu Davida Grosmana, u dramatizaciji Darka Lukića i režiji Dina Mustafića. Slede predstave "Jugoslavija, moja dežela" (koprodukcija Gledališča Koper i Pozorišta Prijedor), po romanu Gorana Vojnovića, u dramatizaciji Ivana Velisavljevića, dok režiju potpisuje Marko Misirača. Zatim, novi komad Vladimira Đurđevića "Berači snova", u postavci Božidara Đurovića i izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda. Iz rumunskog grada Georgeni stiže predstava "Nesrećni" pozorišta "Figura Studio", dok je predstava "Pakao" rađena u saradnji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Osiječkog ljeta kulture, bazirana na delu Dantea Aligijerija i dramatizaciji Nine Skorup, a u postavci Ivana Leo Lema.

Publika će imati imati priliku da pogleda i dokumentarnu dramu "Ostajem ostati" u samostalnoj istraživačkoj produkciji grupe glumaca na jezicima koji se govore u Vojvodini (Emina S. Elor, Judit Laslo, Bence Salai i Robert Ožvar), u režiji Gabriele Crnković. Na dan zatvaranja, u čast nagrađenih, studenti master studija Fakulteta savremenih umetnosti izvešće predstavu "Narko baza na selu", po tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)