"JUŽNI VETAR 2" NAJSREĆNIJIMA: Počeo 68. filmski festival u Puli, planule ulaznice za sutrašnju premijeru našeg filma

Jurica Kerbler - stalni dopisnik iz Zagreba

18. 07. 2021. u 09:23

PET dana pre projekcije, za svega nekoliko časova, u Puli su rasprodate ulaznice za srpsko-hrvatsku koprodukciju, film "Južni vetar 2 - ubrzanje", koji će svoju svetsku premijeru imati sutra uveče u Areni.

ЈУЖНИ ВЕТАР 2  НАЈСРЕЋНИЈИМА: Почео 68. филмски фестивал у Пули, плануле улазнице за сутрашњу премијеру нашег филма

Miodrag Radonjić i Miloš Biković / Foto N. Miščević

Film Miloša Avramovića biće prava poslastica na 68. filmskom festivalu u Puli, koji je počeo projekcijom filma "Murina".

Epidemiološke mere u Areni dopuštaju maksimalno 1.500 gledalaca, pa oni najbrži koji su došli do ulaznice videće svetsku premijeru filma "Južni vetar 2", koji je producirala kuća "Režim d.o.o.", a uloge su poverene Milošu Bikoviću, Jovani Stojiljković, Predragu Manojloviću i drugima. Scenario za film napisali su Petar Mihajlović i Miloš Avramović, a film je nastao saradnjom "Telekoma Srbija", "Telefilma Hrvatske", "Arhanđel diđital studija" i "Arhanđel studija" iz Srbije, te "Film distrikta". Film će biti prikazan u "Danu adrenalina", jer svaki dan trajanja festivala ima svoju tematsku odrednicu.

Zanimljivo je da je većina filmova koji će biti prikazani u Puli rezultat saradnje kinematografija zemalja u regionu i evropskih zemalja.

BIKOVIĆ SE RADUJE

ZVEZDE Pulskog festivala su srpski glumac Miloš Biković i poljski oskarovac Pavel Pavlikovski, koji je predsednik žirija.

- Obožavam Istru i imam ovde mnogo prijatelja. Srećan sam što je Arena rasprodata, a očigledno nam je zajedničko iskustvo i na gledanju filmova - kaže Biković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!