TREĆI FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Na programu "Trijumf", "Dva Alfreda", "Pijanista", "Pod zvezdama Pariza"

D. B. M.

05. 07. 2021. u 18:09

NAJAKTUELNIJA dela francuske kinematografije iz 2021. ali i prošle godine zaživeće ove godine na velikom platnu u okviru trećeg Festivala francuskog filma, koji će biti održan od 21. do 25.jula na tri lokacije: u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, u Kombank Dvorani, ali i na online platformi MojOFF.

ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА: На програму Тријумф, Два Алфреда, Пијаниста, Под звездама Париза

Foto: K. Mihajlović

Festival francuskog filma pružiće domaćoj publici 8 izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije u Kanu, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici, tačnije četiri filmska ostvarenja iz ove kategorije -filmska dela čuvenih reditelja Mihaela Haneke i Robera Bresona . Omaž francuskom filmu u okviru festivala biće održan u organizaciji Francuskog instituta, Kombank Dvorane i MCF MegaCom Film.

Festival počinje 21.jula  u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, a u iščekivanju filma otvaranja, za sada je poznato da će poslednjeg dana festivala biti prikazan film "Pod zvezdama Pariza", koji dolazi od nemačkog reditelja Klausa Dreksela poznatog po naslovima "Porodične veze", "Na ivici sveta", "Amerika".

Radnja filma prati Kristinu koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, koji jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje kako bi pronašli njegovu majku u Parizu.

Između ostalih na festivalu će biti prikazana drama, sa elementima komedije "Trijumf" iz 2020. reditelja Emanuela Kurkola, francuska drama "Ibrahim", komedija "Dva alfreda" kao i klasici Hanekeov "Pijanista" i Bresonov "Novac".

Tradicija kumstva festivalu se nastavlja, a ove godine kum će biti Vladimir Perišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024