POČELE PROBE "VLASTI": U Narodnom pozorištu radi se predstava po motivima istoimene komedije Branislava Nušića

V.V.S.

02. 07. 2021. u 16:45

PRVA čitaća proba predstave "Vlast", po motivima istoimene komedije Branislava Nušića (u adaptaciji i režiji Milana Neškovića) održana je u Narodnom pozorištu, a premijera je planirana u oktobru na Sceni "Raša Plaović".

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ВЛАСТИ: У Народном позоришту ради се представа по мотивима истоимене комедије Бранислава Нушића

Narodno pozorište

- "Vlast je još jedna u nizu Nušićevih komedija u kojoj se bavio temama koje su ga, čini se, neprestano opsedale - poput bahatosti, pohlepe i moralne iščašenosti društva. Ipak, od svih drama koje je napisao, baš ova je ostala nedovršena. U tome smo videli priliku da nedovršen predložak nadogradimo motivima i situacijama, zajedničkim za mnoge Nušićeve tekstove koji se na razne načine bave temom vlasti i svime što ona sa sobom donosi - ističe reditelj Nešković, kome će ovo biti četvrta režija u Narodnom pozorištu, posle predstava "Kod Večite slavine", "Bela kafa" i "Nečista krv".

U podeli su Aleksandar Srećković , Branko Vidaković, Nikola Rakočević , Dimitrije Dinić, Vanja Ejdus i Zorana Bećić Đorđević.

Dramaturg predstave je Tijana Grumić, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenograf Andreja Rondović, dok će za scenski govor biti zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a