POSLEDNJEG VIKENDA JUNA U MUZEJU AFRIČKE UMETNOSTI: Bogat program na tradicionalnom "Afro festivalu"

D. B. M.

17. 06. 2021. u 15:13

TRADICIONALNA godišnja manifestacija Muzeja afričke umetnosti "Afro festival" održaće se poslednjeg vikenda juna. Jedna od najzančajnijih manifestacija afričkog muzeja, koja se organizuje od 1997. godine, promoviše bogatu kulturnu baštinu i neiscrpnu kreativnost koja dolazi iz Afrike.

ПОСЛЕДЊЕГ ВИКЕНДА ЈУНА У МУЗЕЈУ АФРИЧКЕ УМЕТНОСТИ: Богат програм на традиционалном Афро фестивалу

Muzej afričke umetnosti

Tokom festivalskih dana posetioce očekuju izložbe, predavanja i razgovori, koncerti, kao i muzičke, plesne i likovne radionice za decu. Biće organizovan i tradicionalni "Afrički bazar", prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maski, skulptura u kamenu i drvetu, slikanih i bojenih tkanina, nakita, kao i dekorativnih predmeta za enterijer.

Muzej afričke umetnosti

 


Posebno pripremljeni i aranžirani štandovi afričkih ambasada i konzulata, poznatiji pod nazivom "Durbar", "dočekaće"  posetioce u nedelju - 27. juna - od 10 do 18 sati. Istog dana,  u 12 časova, održaće se ceremonija zvaničnog obraćanja doajena Grupe afričkih ambasadora u Beogradu,ambasadora Alžira,  Abdelhamida Šebšuba, i Marije Aleksić, direktorke Muzeja afričke umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović