NA SNIMANJU Novogodišnjeg programa RTS: Zahvalnost našim očevima i majkama

J. BANjANIN

03. 12. 2022. u 13:34

SA prvim hladnim danima praznici su sve bliže i već kucaju na vrata televizijskih stanica širom planete, pa i javnog medijskog servisa Srbije. Kao i svaka velika TV kuća, Radio-televizija Srbije već je počela snimanje novogodišnjeg programa.

НА СНИМАЊУ Новогодишњег програма РТС: Захвалност нашим  очевима и мајкама

Foto Zoran Jovanović

Ekipa "TV novosti" zavirila je na set višesatne emisije kojom će u najluđoj noći gledaoci ispratiti 2022. i dočekati Novu godinu. U Studiju 8, na Košutnjaku, okupile su se brojne zvanice u raskošnim toaletama. Dame u glamuroznim haljinama i džentlmeni u svečanim odelima smenjivali su se pred kamerama uveseljavajući sve prisutne. Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS, najavljuje bogat program pod nazivom "Za očeve i za majke" koji je posvećen svim roditeljima.

- Posle korone i svih bolesti, kada su mnogi od naših roditelja bili veoma dugo zatvoreni u kućama i kada smo saosećali sa njima, našli smo način da im se odužimo i zahvalimo za to što su imali strpljenja, iako nisu imali dovoljno naše pažnje u periodu kada, iz objektivnih razloga, fizički nismo mogli biti bliski. Zato se bavimo našim emocijama prema njima i njihovim prema svojoj deci. Novogodišnji program je i koncipiran tako da pevamo pesme koje su oni voleli dok su se upoznavali i onu muziku koja je činila veselja u našim kućama na slavljima - otkriva za "TV novosti" Olivera Kovačević i dodaje da je pesma koju bi izabrala za svoje najmilije bila numera Zdravka Čolića "Rodi me, majko, sretnog".

Kao primer najiskrenije ljubavi, dečiji hor "Kolibri" nastupiće, naravno, sa pesmama posvećenim majci. U programu će učestvovati Simfonijski orkestar i Big bend RTS, kao i oba narodna orkestra. Tu će biti i naši najpoznatiji pevači zabavne i narodne muzike. Među zvezdama koje će zasijati u najluđoj noći su Zdravko Čolić, Lepa Brena, Ceca, Seka Aleksić, Saša Matić, Zvonko Bogdan, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Bojana Stamenov, Sanja Vučić, Nevena Božović, Dženan Lončarević, Boris Režak, Željko Vasić...

- Logično je da se građani Srbije svake godine vesele uz iste pesme koje svi vole i da im u novogodišnjoj noći pružimo ono uz šta se najbolje zabavljaju, a naravno da je tu uvek dominantna narodna muzika. Ali, mogli ste da primetite da godinama unazad mi na RTS uvek nađemo prostor i za klasičnu i za zabavnu muziku, kao i za naše velike zvezde. Ne zaboravite da smo već imali "Noć šampiona", kada smo promovisali mlade, uspešne, nagrađivane ljude, kao i program "Budimo prijatelji", kada smo predstavljali obične ljude koji rade u dobrobit svih nas, od odžačara i poštara do rudara i policajaca, a prošle godine smo izašli među građane, na trgove naših gradova i slavili smo pod nebom Srbije. Ove godine, malo zbog štednje, malo zbog obimnog posla koji imamo oko svetskog prvenstva u fudbalu, zadržali smo se u studiju RTS u Košutnjaku. Sva TV lica koja su nam na raspolaganju biće u novogodišnjem programu, samo neće biti onih koji su u Kataru pošto se snimanje završava u prvoj polovini decembra - priča nam sagovornica.

Oko ovogodišnje teme, odnosa roditelja i dece, plešće se muzika, razgovori, poruke i želje koje će govoriti poznata TV lica RTS.

- Deo novogodišnjeg programa biće i skečevi koji su inspirisani serijom "Radio Mileva". U njima će učestvovati Olga Odanović, Marija Vicković i Marko Gvero, i ta nit će se provlačiti kroz ceo program. Podsetićemo na ono što smo slušali od naših roditelja, što su nam bili putokazi u odrastanju i stasavanju, na vrednosti koje su nam utkali. Na šaljive izraze kojima su nas vaspitavali, na primer "ne sedi na ladnom betonu", "kupi hleb i dve flaše piva i nemoj da razbiješ flaše", "sine, jesi li jela" kada se obraćaju ćerci, "jesam ja tebe rodila ili ti mene"... Sve ono čega se sećamo, a što mnogi od nas danas govore svojoj deci, a u ono vreme nam je bilo dosadno ili smešno da slušamo. Dakle, novogodišnji program će biti oda našim roditeljima. Zato nije iznenađenje da će nam se u ponoć obrati naš najveći pesnik, koji je mnogo pisao i o deci i o roditeljima, a to je, naravno, Ljubivoje Ršumović - kaže Olivera Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)