DEBELO MLATIO ENGLEZE: Ovde je LJuba Zemunac boksovao pod lažnim imenom i osvajao pehare (FOTO)

Novosti online

21. 05. 2021. u 20:30

LJUBOMIR Magaš, šef jugoslovenskog podzemlja, bio je neprikosnoven ulični fajter od koga su svi zazirali. U njegovom podebljem kriminalnom dosijeu piše i da je obožavao boks i da je slobodno vreme koristio za treninge i mečeve.

ДЕБЕЛО МЛАТИО ЕНГЛЕЗЕ: Овде је Љуба Земунац боксовао под лажним именом и освајао пехаре (ФОТО)

Foto Facebook

Gotovo je u javnosti ostala je nepoznata bokserka epizoda LJube Zemunca u Engleskoj, gde se krio krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Kako je bio na poternici jugoslovenske policije zbog silovanja, u Londonu je navukao rukavice i boksovao pod imenom Dragan Majer. Boks je u Engleskoj u to vreme bio na amaterskom nivou, a Magaš je često odnosio pobede i pehare.

NJegov najljući sportski protivnik, ispričali su kasnije prijatelji LJube Zemunca, bio je Engez DŽozef. Ovaj crnac ga je dva puta pobedio u ringu. Prvi put u polufinalu turnira u Londonu kada je Magaš i dobio samo simboličan pehar, koji je odmah poklonio svojim drugovima.

Magaš, alijas Majer, nastupao je za londonski klub Pankras. U početku su ga svi u klubu gledali sa čuđenjem zbog brojnih tetovaža po telu, ali kasnije se promenio njihov odnos prema njemu.

I u drugi zakazani meč sa crncem DŽozefom je ušao pun optimizma i nade za pobedu. Ali, opet je - izgubio. Trener Engleza je LJubinom prijatelju posle meča dao pet funti, da „Majer“ popije čaj:

- Daj ovo Majeru, da popije čaj, jer niko nije tukao DŽozefa kao on - poručio je trener.

Foto Facebook

Ovako danas izgleda sala londonskog kluba u kom je trenirao i Magaš

Kasnije, Magaš je otišao u Nemačku pa opet u zatvor.

Poznat kao veliki zaluđenik za boks, Magaš je od jugoslovenskih boksera najviše cenio Matu Parlova. Ovaj vrhunski šampion, u trenucima najveće slave, teško je nalazio sparing partnere. O tome se požalio i novinarima nekadašnjeg sportskog nedeljnika „Tempo“. Kada je to pročitao, LJuba Zemunac je odmah tražio da sparinguje sa njim. Tako je i bilo. Vremenom su postali i dobri prijatelji, a Parlov je posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igramo izjavio je da polovina uspeha pripada i LJubomiru Magašu, koji je prihvatio da mu pomogne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)