BEOGRAĐANIN KOG JE OBOŽAVALA MAFIJA Ubijao sa dva pištolja, ukrštenih ruku, pa ga zaposlili Sicilijanci

Novosti online

20. 05. 2021. u 17:33

NA beogradskom asfaltu izgradio je ime neobičnim stilom ubijanja. Pucao je iz dva pištolja „tetejca“, i to ukrštenih ruku. Bio je takozvani „soler“, am protiv svih, i nije znao za strah, iako su njegove žrtve bili bliski prijatelji tadašnjih žestokih momaka.

БЕОГРАЂАНИН КОГ ЈЕ ОБОЖАВАЛА МАФИЈА Убијао са два пиштоља, укрштених руку, па га запослили Сицилијанци

Foto Facebook

Nemanja Popović je prvi put pucao u Beogradu tek pošto je napunio 20 godina.

Vladimir Vojvodić - Vojvoda (23), vođa navijača Crvene zvezde, i Damir Prkić (20), pripadnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, ubijeni su 1. novembra 1993. u komisionu "Ferum-market", u Požeškoj ulici 150, na Banovom brdu. Njih dvojica su se oko pet sati ujutru sakrili u komision jer ih je jurila grupa mladića. Ali, potera ih je pronašla i usmrtila ih iz dva pištolja. Od 16 ispaljenih metaka tri su pogodila Vojvodića, a pet Prkića. Napadači su pucali iz „tetejca“ i dve „duge devetke“.

Policijskom istragom, Nemanja Popović je pored Dejana Simića i Ivana Žunića bio glavnoosumnjičeni. Ali od njega više nije bilo ni traga. Popović je odmah pobegao u Italiju. Kasnije će se otkriti da je beg počinio sa lažnim pasošom i da je preko Slovenije prebegao u Trst.

Tu se, kako se tvrdilo u medijima, povezao sa sicilijanskom mafijom. U Italiji se krio sve do 29. septembra 2000. godine kada je došao u Beograd da bi izvršio još jednu likvidaciju. Ovoga puta, na meti mu se našao Jovan Simendić Simenda, pripadnik stare garde beogradskih žestokih momaka, prijatelj Gorana Vukovića Majmuna, Đorđa Božovića Giške i Željka Ražnatovića Arkana.

Simendić (46) je ubijen u strogom centru grada, u svom kafiću „Džuboks“ u Ulici Vuka Karadžića. U njega je pucao sa dva „tetejca“ i to ukrštenih ruku, stil koji je uvek koristio.

Foto Facebook

Đorđe Božović Giška i Jovan Simendić Simenda

I Popović je opet nestao. Sklonio se, naravno, u Italiji. Tu je i uhapšen po poternici koju je zbog ovog ubistva raspisao beogradski sud. Ekstradicioni pritvor mu je određen 4. maja 2004, a izručen je 9. novembra 2005, pošto je u Italiji odležao kaznu zbog nekoliko teških krivičnih dela, nasilja i tuča. Ostaće zabeleženo i da je nožem napao jednog Arapina.

Dva bekstva iz Palate pravde

POPOVIĆ je tokom suđenja za ubistvo Vojvodića i Prkića, koje je trajalo skoro dve godine, dva puta pokušao da pobegne iz beogradske Palate pravde.

Tokom procesa sud mu nije poverovao da je u vreme Simendinog ubistva bio van Srbije.

- Sud nije poverovao da ste bili u Milanu. Poklonili smo veru izjavama svedoka koji su vas prepoznali kao izvršioca. Motiv ubistva nismo utvrđivali, ali ga vi znate - obratila se sudija optuženom.

Popović je tvrdio i da mu je ovo ubistvo namešteno, odnosno da je to delo „zemunskog klana“ i Sretka Kalinića. Međutim, u decembru 2008. usledila je presuda. Oglašen je krivim i dobio je jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)