SRPKINJE UHAPŠENE U RIMU: Obijale bogataške vile u centru grada, razvile pravi porodični biznis

Novosti online

28. 03. 2021. u 16:07

DVE srpske državljanke uhapšene su u akciji italijanske policije nazvane "Otvorena vrata" zbog sumnje da su sa još dvojicom saučesnika harali Rimom i krali dragocenosti iz vila.

СРПКИЊЕ УХАПШЕНЕ У РИМУ: Обијале богаташке виле у центру града, развиле прави породични бизнис

Foto: AP Photo/Giuseppe Aresu/Printscreen

Kako se navodi, akcija je pokrenuta u julu 2020. godine, nakon što su karabinjeri primetili da se u istorijskom centru italijanske prestonice povećao broj krađa.

- Video snimci sa nadzornih kamera pokazali su da se uglavnom pojavljuju dve žene koje upadaju u kuće, a da su im muškarci, sa kojima su u srodstvu logističari i pomagači - navode mediji:

- Oni su ih uglavnom samo navodili, ali su bili spremni i da priskoče u pomoć.

Skladištili robu

Kako mediji pišu, uhapšeni muškarci su devojke posle krađa kolima vozili kući.

- Porodične kuće su im bile kao magacin, oni su tu skladištili ukradene stvari, koje su potom preprodavane - navode mediji.  

Kada bi naišle na sef koji ne mogu da obiju, pozivale su muškarce iz grupe koji bi im pomagali u obijanju i iznošenju - pišu mediji. Ukradenu robu - satove i nakit, prodavali su preko čoveka koji je makedonski državljanin, a koji je bio deo klana.

Četvoro uhapšenih srpskih državljana terete se i za zločinačko udruživanje.

- U klanu su imali jasno podeljene uloge, a zanimljivo je da je to bila vrsta porodičnog biznisa. Oni su zločine planirali, detaljno bi ispitali navike žrtava, tražili sigurne puteve bez video nadzora kako bi posle pljačke pobegli, a žene su bile direktni izvršioci. One su mlade, uglavnom su lepo odevene, nisu sumnjive. Obijale su vrata, upadale u kuće i otimale sve vrste nakita, dragocenosti, ali i dizajnerske torbe - navodi portal.

- Istražni organi grupu sumnjiče za nekoliko krađa počinjenih između juna i septembra 2020. godine, kao i za jedan pokušaj krađe. Utvrđeno je da su nakit i satovi koje su krali vredni 25.000 evra - navode mediji i dodaju da su kod njih pronađeni alati za obijanje.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)