BIVŠI UKRAJINSKI POSLANIK UVEO ATENTATORE: Detaljno opisao kako je omogućio ubicama da dođu do mete – Radoja Zvicera

Novosti online

21. 03. 2021. u 18:21

BIVŠI poslanik u Ukrajinskoj Radi Jevgenij Dejdej saslušan je zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera, koji, uz Slobodana Kašćelana, važi za navodnog vođu Kavačkog klana.

БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК УВЕО АТЕНТАТОРЕ: Детаљно описао како је омогућио убицама да дођу до мете – Радоја Звицера

Foto: Printskrin

On je, kako navodi ukrajinski sajt Detektiv-info, kao svedok ispričao kako je organizovao ulazak plaćenih ubica u Ukrajinu, kao i kako im je obezbedio vozače - dvojicu policajaca iz Kijeva i poslovnog partnera svoje supruge.

Za pokušaj likvidacije Zvicera osumnjičeni su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković.

Neuspeo atentat na Zvicera je izrešetan u maju prošle godine u blizini zgrade u kojoj živi u Kijevu.

Dedej je do detalja opisao kako je uspeo da uvede plaćene ubice u zemlju, ali da je sve to uradio na zahtev svog prijatelja iz Poljske - rekao je na saslušanju i dodao:

- Zamolio sam poslovnog partnera svoje žene da se sastane s putnicima. On je "tojotom" otišao u Bukovinu i tamo upoznao Brankovića, Jovanovića i Tuzovića. Potom ih je prevezao ih do Odese, gde su seli u drugu "tojotu", u kojoj su kasnije i uhapšeni.

Atentat na jednog od navodnih vođa Kavačkog klana Radoja Zvicera izvršen je 26. maja 2020. u Kijevu. Zvicer je preživeo prvenstveno zbog reakcije njegove supruge koja je iznenadila i pucala na napadače.

Ubrzo potom uhapšeni su Đukić, Tuzović, Jovanović i Braković. Motivi atentata nisu poznati ali se pretpostavlja da bi mogla biri osveta zbog likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januara iste godine u Atini.

Pištolj iz koga je Zvicerova supruga pucala na atentatore nije pronađen, kao ni čaure, pa se pretpostavlja da ga je bacila posle obračuna.

detective-info.com.ua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a