KO PROĐE POLIGRAF SKIDA SA SEBE KRIVIČNU ODGOVORNOST: Tužilac Stefanović - Svedoci saradnici da otkriju čemu su bili namenjeni snajperi

Tanjug

07. 03. 2021. u 22:19

PREDSEDNIK Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović izjavio je večeras da očekuje da u istazi kriminalne grupe Veljka Belivuka svedoci saradnici otkriju ključne detalje i kažu čemu su bili namenjeni snajperi, kako su izvršena krivična dela, kao i ko im je bio podrška iz držanih i pravosudnih struktura.

КО ПРОЂЕ ПОЛИГРАФ СКИДА СА СЕБЕ КРИВИЧНУ ОДГОВОРНОСТ: Тужилац Стефановић - Сведоци сарадници да открију чему су били намењени снајпери

Foto: Printskrin

- Očekujemo da jedan krak istrage ide baš u tom u pravcu - rekao je predsednik UST za RTS ukazujući da ova grupa nije mogla da deluje na način na koji jeste, bez podrške državnih struktura.

Govoreći o poligrafu, on je potvrdio da on nije dokaz na sudu, napominjući da policija u predistražnoj fazi ima zakonska ovlašćenja da poligrafski testira pojedine osobe i na osnovu toga dalje usmeri svoja istraživanja.

- Ko prođe poligraf skida sa sebe krivičnu odgovornost, što ne važi za one koji odbiju - naglasio je Stefanović.

Činjenica da je sud Belivuku i ostalim pripadnicima njegove kriminalne grupe produžio pritvor za Stefanovića je znak da postoje dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da su izvršili krivična dela za koja se terete.

Objasnio je da je za produženje pritvora potreban viši stepen sumnje od same indicije ili osnova sumnje za koje je moguće pokrenuti istragu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Preky

08.03.2021. 01:44

Da sa sebe skida krivičnu odgovornost onaj ko prođe poligraf je neistina. Evo zašto..Poligrafsko testiranje je samo dokazno sredstvo ili , još bolje, metod za pronalaženje indicija na osnovu kojih se mogu formirati verzije, pronalaziti predmeti koji potiču iz krivičnog dela ili žrtve. U kriminalističkoj praksi su registrovani slučajevi gde ubica ima potpuno hladan odnos prema delu i ne reaguje na poligrafu...Bojim se da nema dovoljno materijalnih dokaza u ovom predmetu pa se sve bazira na poligrafu...Loše, loše...