SRPSKI DŽEK TRBOSEK HOĆE NA SLOBODU? Ubio je 14 ljudi, a advokat sada traži uslovno puštanje za Marinka Magdu

J. L.

05. 02. 2021. u 20:47 >> 21:21

MARINKO Magda iz Subotice, osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog višestrukih ubistava, može tokom ove godine da bude oslobođen iz zatvora u Segedinu.

СРПСКИ ЏЕК ТРБОСЕК ХОЋЕ НА СЛОБОДУ? Убио је 14 људи, а адвокат сада тражи условно пуштање за Маринка Магду

Marinko Magda

Marinku Magdi, subotičkom Džeku Trboseku, na teret se stavljaju ubistva 14 ljudi i dece u Srbiji i Mađarskoj koja je počinio 1995. godine. Uhapšen je u Segedinu, suđeno mu je u Budimpešti i na doživotnu robiju osudio ga je sudija Zoltan Varga. Kako se uslovna sloboda najranije može zatražiti posle odsluženja 25 godina zatvora, očekuje se da će Magdin branilac ponovo zatražiti da se pusti na slobodu. Takav zahtev tražen je i 2019, ali ga je Krivično izvršno odeljenje suda u Segedinu odbilo uz obrazloženje da se "cilj kazne ne može ostvariti puštanjem osuđenog na slobodu".

- Pre donošenja odluke, sud je proučavao izveštaje iz zatvora u kojima se opisuje detaljno Magdino ponašanje. Zaključak je da je on i dalje opasan po društvo, jer ne pokazuje nijedan znak pokajanja za zločine koje je počinio - rekla je ranije Erika Juhas Pragai, portparolka suda u Segedinu.

Međutim, čak i ako ga mađarski sudski organi oslobode, Magdu čeka kazna od 40 godina robije izrečena u Srbiji, s obzirom na to da je i izvršio osam ubistava na Paliću i Subotici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti