HAPŠENJA U NOVOJ VAROŠI: Malverzacijama oštetili opštinu za 6 miliona, iza rešetaka dve osoba, za jednom se traga

A. ROVČANIN

20. 01. 2021. u 17:57

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

ХАПШЕЊА У НОВОЈ ВАРОШИ: Малверзацијама оштетили општину за 6 милиона, иза решетака две особа, за једном се трага

Foto: V.M.

Policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (49), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita““ DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice DOO „Energija zlatar“ iz Nove Varoši a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R.G., odgovornim licem privrednog društva „Quiddita““, protivzakonito dodelili ugovor ovoj firmi u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš.

Kako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita““ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili