ZGRADA U CENTRU BEOGRADA GODINAMA KRILA JEZIVU TAJNU: Ovde je Mika držao časove glume i birao svoje žrtve (FOTO)

Novosti online

17. 01. 2021. u 14:24

REŽISER i učitelj glume Miroslav Aleksić uhapšen je u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

ЗГРАДА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ГОДИНАМА КРИЛА ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Овде је Мика држао часове глуме и бирао своје жртве (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Jedna od njih je renomirana mlada glumica Milena Radulović (26).

Škola glume "Stvar srca", koju vodi Aleksić, dugo je važila za jednu od najboljih u Beogradu, ali je sada na površinu isplivala mračna, dugo čuvana tajna.

Aleksić je, kako je navela Milena Radulović, u prostorijama pored koje su bili učenici, godinama seksualno zlostavljao svoje učenice.

- Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno - rekla je  Milena Radulović.

Tvrdi da je Mika Aleksić identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga takođe prijavile policiji.

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece - kaže Milena Radulović.

Kako kaže, kad god bi neka od devojaka pružila verbalni ili fizički otpor, nailazila je na upotrebu sile ili ignorisanje.

Kroz ovu školu prošla su neka od najzvučnijih imena glumačke scene kao što su Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Katarina Radivojević, Miodrag Radonjić ali i mnogi drugi.

Nakon hrabrog poteza Milene Radulović da nasilnika prijavi, usledile su mnogobrojne poruke podrške kolega i saradnika. Pored toga, glumica je "dala vetar u leđa" drugim žrtvama nasilja da ispričaju svoju priču, što nije nimalo lako.

Žrtve nasilja neretko su meta javnih napada, a zli jezici često se pitaju "Pa zašto nije ranije prijavila?"

Na ovo veoma kompleksno pitanje jednom rečenicom odgovor je dao naš glumac Tihomir Stanić:

- Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje, zašto sada a ne ranije, to je zločin - rekao je on.

- Imam duboko poštovanje prema bolu žrtava i odluci da to obelodane. Oduvek u društvima, ne samo našem, sve se to relativizuje, traže se opravdanja, kao zašto je neko ćutao... Pa zamislite vi da se nekom tako nešto desi - rekao je glumac.

Pošto se sumnja da ima još osoba koje je Aleksić seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)