DILERIMA UKUPNO 281 GODINA ZATVORA: Za pet godina zaplenjeno preko 185 kilograma raznih narkotika

N.Kočović

30. 12. 2020. u 13:29

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Pazaru u poslednjih pet godina procesuiralo je 114 osoba zbog posedovanja i trgovine narkoticima koje su osuđene na ukupno 281 godinu zatvora.

ДИЛЕРИМА УКУПНО 281 ГОДИНА ЗАТВОРА: За пет година заплењено преко 185 килограма разних наркотика

Foto MUP

Prema zvaničnim podacima Tužilaštva, 71 diler je priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavljalo na teret zbog čega su sa njim zaključene nagodbe čime se uštedelo na vremenu i troškovima sudskog postupka.

Najveća kazna postignuta nagodbom je za sedam godina zatvora za dilera kod kojeg je pronađen 21 kilogram marihuane.

Najveću kaznu koju je Viši sud u ovom gradu izrekao zbog krivičnih dela u vezi sa drogom je devet godina zatvora i to je jedinstvena kazna zbog dva krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droa.

Inače, novopazarska policija je od početka 2016. godine sprovela 640 uspešnih akcija, tokom kojih je zaplenjeno oko 185 kilograma raznih droga i 9.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Najviše je zaplenjeno marihuane – blizu 170 kilograma, a najveća pojedinačna zaplena bila je letos kada je prilikom kontrole kamiona kod Ribarića, kojim je upravljao G.J. (58) iz Iriga, pronađeno sedam džakova sa ukupno oko 80 kilograma marihuane.

Za pet godina sa ulica Novog Pazara je sklonjeno i preko sedam kilograma heroina i nešto više od kilograma kokaina.

Ovo je bila najuspšenija godina za novopazarsku policiju jer je ukupno otkriveno i zaplenjeno skoro 98 kilograma narkotika, gotovo tri puta više nego prošle i pretprošle godine.

Najmanje droge zaplenjeno je 2017. godine, samo 6,6 kilograma, a godinu ranije oko 11,5 kilograma.

U galeriji možete pogledati slike šta su pripadnici MUP-a zaplenili tokom uspešnih akcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)