PLEN "PANTERA" PRODAVALI STARLETAMA: Poznati zlatari privedeni zbog sumnje da su umešani u krađu satova u Diseldorfu

Z. USKOKOVIĆ

23. 12. 2020. u 22:00

MEĐU četvorkom, koja je uhapšena u Srbiji pod sumnjom da stoji iza pljačke juvelirnice u Diseldorfu 14. decembra su i dvojica poznatih beogradskih juvelira i trgovaca ručnim satovima.

ПЛЕН ПАНТЕРА ПРОДАВАЛИ СТАРЛЕТАМА: Познати златари приведени због сумње да су умешани у крађу сатова у Диселдорфу

Taktika zaletanja u izlog korišćena je i ranije / Foto AP

To su Nebojša Strugar (47) i Nebojša Bojović (52) - saznaju "Novosti". Gotovo cela srpska estrada, sportisti, starlete, pa čak i pojedini političari, bili su njihove redovne mušterije.

Bojović, koji je inače brat od strica Luke Bojovića, ima zlataru u Beogradu i poznat je po "izuzetnim komadima nakita", koji su mogli da se nabave kod njega. Policija sada istražuje da li je kod njih dvojice završavao "plen", koji su pljačkaši poznati kao "Pink panteri" krali širom sveta.

Prema saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), po čijem je nalogu uhapšena četvorka, reč je o organizovanoj kriminalnoj grupi čiji je vođa, kako se sumnja, Strugar. On je, kako se navodi, po prethodnom dogovoru sa Bojovićem organizovao "pantere" Valjevca S. Š. i Beograđanina A. J., koji su otputovali za Nemačku.

- Kako smo utvrdili, oni su 14. decembra sa još jednim, za sada neidentifikovanim muškarcem, takođe "panterom", opljačkali juverlirnicu Breguet u Diseldorfu - navodi naš sagovornik iz istrage. - Tom prilikom oni su ukrali skupocene markirane ručne satove u vrednosti od tri miliona evra.

Nebojša Bojović / Foto Ata images

Osumnjičeni Strugar je, kako tvrdi TOK, sedam ukradenih skupocenih ručnih satova prošvercovao iz Nemačke. Reč je o časovnicima marke Breguet, čija je tačna vrednost 352.440 evra. Ove satove je predao osumnjičenom Bojoviću, kako bi ih ovaj "utopio", odnosno preprodao. Policija je satove pronašla kod Bojovića i oduzela mu ih.

S. Š. (51), i A. J. (51) su uhapšeni iste večeri u blizini Strugarovog stana. Interesantno je da je Strugarovu ruku, takođe, krasio sat iste marke, a tokom pretresa stana koji koristi, u centru Beograda, pronađena su još 33 časovnika marke Breguet i jedna zlatna narukvica iste firme, u vrednosti većoj od 2,7 miliona evra.

TOK je ovu akciju sproveo sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije, koji su nastavili sa istragom oko ove grupe. U toku je intenzivna razmena informacija posredstvom Interpola.

Strugaru, Bojoviću i drugoj dvojici određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati i oni su večeras privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal i jošnije saopšteno da li im je određen pritvor.

KOLIMA ULETELI U IZLOG

Posredstvom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, nemačka policija je dostavila potvrdu da je u razbojništvu, pre desetak dana u Diseldorfu, ukraden ukupno 41 ručni sat, kao i jedna narukvica iste marke - Breguet. Kako inače rade "pink panteri", oni su kolima uleteli u izlog juvelirnice i pokupili plen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest