PRESUDA ZA ČETIRI SMRTI NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Danas će biti poznata sudbina Nikole Mihailovića

S.J.M.

02. 12. 2020. u 13:13

DANAS u dva sata će biti doneta presuda Nikoli Mihailović za saobraćajku na Ibarskoj magistrali.

ПРЕСУДА ЗА ЧЕТИРИ СМРТИ НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ: Данас ће бити позната судбина Николе Михаиловића

Foto: N. Skenderija

Podsetimo, nesreća se dogodila u avgustu prošle godine, kada su poginuli Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić.

U oktobru je u Višem sudu gledan snimak sa obližnje nadzorne kamere.

Na njemu se vidi kako se "dačija" u kojoj su poginula tri momka uključuje na Ibarsku, a zatim se u nju tren kasnije sa "leđa" zakucao "bmv" u kojem je nastradala Katarina.

Saobraćajni veštaci su na osnovu ovog snimka zaključili da su propuste koji su na kraju doveli do udesa napravila oba vozača i Mihailović koji je bio za volanom "BMV", ali i Savatić, koji je vozio "dačiju" i nastradao u toj nesreći.

- Nesporno se vidi da se "dačija" nije zaustavila pre uključenja na glavni put, ali je vozač usporio, a kad je krenuo da se uključuje ubrzao je. Međutim, njegov propust je što nije proverio da li mu sa desne strane dolazi vozilo, jer bi onda video "bmv" koji je bio udaljen 42 metra i odsutao bi od uključivanja ili ga je video, ali je pogrešno procenio da može da se uključi - kazao je veštak. - "Bmv" je išao preko 100 kilometara na čas, a da se kretao 50 km/h, koliko je najviše dozvoljeno na toj deonici, onda se mogao zaustaviti i izbeći udes.


Veštaci su utvrdili i da je od trenutka kad se "dačija"uključila na Ibarsku i kad je njena zadnja svetla vozač "bmv" mogao da vidi, pa do trenutka sudara prošlo svega 1,3 sekunde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)