DEVOJKE ZATEČENE "NA DELU": Biznis vodila "madam Stela" - novi detalji hapšenja osumnjičenih za trgovinu ljudima

A.DELIĆ

28. 11. 2020. u 11:30

ZBOG sumnje da su primoravali žene na prostituciju, u noći između petka i subote, uhapšeni su V.G. (57), vlasnik objekta „Luna PP zvezda“ u Majuru (bivša „Zlatna greda“), njegova supruga E.G. (49), oboje iz Šapca, i N.O. (41), iz obližnjih Vladimiraca.

ДЕВОЈКЕ ЗАТЕЧЕНЕ НА ДЕЛУ: Бизнис водила мадам Стела - нови детаљи хапшења осумњичених за трговину људима

Foto: A. Delić

Kako saznajemo, policija je oko 1 čas iza ponoći, upala u objekat i zatekla četiri devojke u pružanju seksualnih usluga klijentima. Na licu mesta izvršen je pretres svih prostorija i ljudi i pronašena veća količina novca, ali i drugi predmeti koji svedoče o aktivnostima „ukućana“.

-Devojke su mahom sa juga Srbije, a jedna od njih je državljanka BiH. Punoletne su, dolaze iz veoma siromašnih porodica i bile su primoravane na prostituciju. Vreme je da se obračunamo sa ljudima koji zarađuju ogromne pare na tuđoj muci i nevolji – kaže naš izvor iz istrage.

Uhapšenima se stavlja na teret krivično delo trgovine ljudima, a upućeni tvrde da je u Šapcu sistem razrađen do tančina. „Zlatna greda“ u Majuru, na skretanju kod Sokine kafane, u žižu javnosti dospela je još devedesetih godina kada su ovde dolazile Ukrajinke i Ruskinje. Policija bi ih nakon hapšenja, proterala preko najbliže granice sa Republikom Srpskom, ali su se one, po pravilu, vraćale posle nekoliko dana i nastavljale „posao“.

U Majuru nije nikakva tajna šta se godinama dešava u „Zlatnoj gredi“, a biznis sa prostitucijom kažu, vodi gazda Veljina supruga. Od milja je zovu Stela, a u Majur je došla baš u vreme kada je cvetala prostitucija sa Ruskinjama i Ukrajinkama.

- Komšinica iz Majura ima tezgu na pijaci kod Mačvinog stadiona u Šapcu i bavi se prodajom tekstilne robe, mahom donjeg rublja. Kod nje Stela vodi devojke da kupe gaće i brushaltere i to je godinama javna stvar – priča nam stanovnik Majura koji ne želi da mu pominjemo ime.

Madam Stela, kako navode naši sagovornici, pronalazi i bira „radnice“, brine o njihovom zdravlju i potrebama, ali i obezbeđuje klijente. A među klijentelom, bar tako tvrde poznavaoci prilika, ima i važnih šabačkih „domaćina“ – privrednika, javnih ličnosti...

U najbližem susedstvu „Zlatne grede“ kažu da je gazda Velja, nakon preživljenog moždanog udara, navodno, vezan za krevet. Pa pretpostavljaju da je momak iz Vladimiraca, koji je uhapšen zajedno sa domaćinima, radio kao neka vrsta ispomoći Steli.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu projavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti