ŠARCU DVA METKA U GLAVU: Do sada neotkriveni detalji pucnjave u garaži Ušća

Z. Uskoković - M. Stanojković

18. 10. 2020. u 08:00

NA Aleksandra Šarca, navodnog člana pljačkaške grupe "Pink panter" (35), koji je ranije preživeo tri pokušaja ubistva, pucano je i četvrti put, juče oko 16.00 u garaži Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu.

ШАРЦУ ДВА МЕТКА У ГЛАВУ: До сада неоткривени детаљи пуцњаве у гаражи Ушћа

Foto privatna arhiva

Napadač je u njega ispalio, prema prvim informacijama, dva metka u glavu i pobegao. Ekipe Hitne pomoći reanimirale su ranjenog na licu mesta i prevezle ga potom u bolnicu. Do zaključenja ovog broja, lekari su se u Urgentnom centru borili za život ranjenog čoveka.

- Povređeni je primljen sa teškim povredama u jedinicu intenzivne nege - kratko su rekli iz Urgentom centra.

Uviđaj Forenzičke ekipe MUP na mestu pucnjave, Foto Z. Jovanović

Prema prvim nezvaničnim informacijama, napadač je u Šarca pucao s leđa dok se ovaj približavao svom automobilu, a potom se dao u bekstvo. Tom prilikom je, nezavnično saznajemo, bacio pištolj u žbunje kod mesta pokušaja ubistva. Njega su pronašli forenzičari.

Nezvanično saznajemo da je jedna policijska ekipa, navodno, spazila napadača dok je bežao i pokušala da ga stigne. Odmah je proglašena i policijska akcija "Vihor", kada se u potragu uključila cela beogradska policija. Deo oko tržnog centra i Novi Beograd bili su blokirani neko vreme, a policija je zaustavljala i pretresala automobile i vozače.

KRAĐA JUVELIRNICE U MILANU

ALEKSANDAR ŠARAC je 2017. hapšen zajedno sa U. I. zbog pljačke juvelirnice u Milanu, i odnošenja nakita vrednog nekoliko stotina hiljada evra. Tada se prvi predstavio kao kupac i prodavačicu zamolio da mu pokaže dragulje, ali kada je ona otišla do prostorije sa sefom, kradljivac je sustigao, oborio na pod i vezao joj ruke. Drugi je potom ušao u zlataru i sa saučesnikom izneo sve iz sefa u nekoliko torbi. Radnju su napustili mirno, kroz glavni ulaz. Tvrdilo se da je član bande "Pink panteri".

Na Šarca je pucano na parkingu pored automobila na A nivou. O tome svedoči i krv ostala na mestu zločina. Kako se može videti na snimku, koji su zabeležile sigurnosne kamere, napadač je u crvenoj jakni, sa kačketom, sa zaštitnom maskom na licu i crnom torbicom preko ramena, istračao iz tržnog centra.

Likvidacija Umesto Šarca, 2019. Čaba Der (desno) ubio njegovog zeta  Nebojšu Markovića, Foto Z. Jovanović

Događaj iz garaže uznemirio je juče sve koji su popodne provodili u tržnom centru.

FotoPrintskrin

- Bili smo na izlazu iz tržnog centra kada se sve dogodilo. Ugledali smo policiju i Hitnu pomoć kako reanimiraju čoveka, a potom kako ga nose do kola Hitne pomoći. Njegov auto je bio uz naš i još čekamo da se uviđaj završi - pričao je za "Novosti" uznemireni čovek.

CILjAN BOMBOM

PRVI pokušaj likvidacije Aleksandra Šarca dogodio se 2012. godine kada je na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba. Drugi sličan pokušaj bio je 2018. godine.

Tom prilikom, bomba je bačena na kuću reprezentativca košarkaša Partizana Vukašina Vuleta Avdalovića na Banovom brdu, ali se tada spekulisalo da je meta, zapravo, bio Šarac.

Na mladića sa Banovog brda pokušano je ubistvo i prošle godine, kada je Čaba Der greškom ubio Šarčevog zeta Nebojšu Markovića. I tu likvidaciju su zabeležile kamere. Ubica Der izašao iz belog "fijata" i ispalio nekoliko metaka u Markovića, koji je u tom trenutku sklapao kolica za bebu pored automobila.

Der je uhapšen u Češkoj u martu prošle godine, a u trenutku hapšenja kod sebe je imao falsifikovane dokumente, dva pištolja sa prigušivačem, municiju, periku, kao i još neka sredstva za prerušavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)