PRVI OSNOVNI SUD U BEOGRADU IZREKAO PRESUDU: Mitroviću 11 meseci kućnog zatvora

N. B.

06. 10. 2020. u 18:00

ALEKSANDAR Mitrović (26) osuđen je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu prvostepenom presudom na 11 meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor, zbog učešća u saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17).

ПРВИ ОСНОВНИ СУД У БЕОГРАДУ ИЗРЕКАО ПРЕСУДУ: Митровићу 11 месеци кућног затвора

Foto arhiva

Pored toga, sud mu je izrekao i meru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u periodu od godinu dana. Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Ovo je, inače, druga po redu presuda, pošto je prethodnu kojom je bio osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu dana kućnog zatvora ukinula Apelacija i postupak vratila na novo suđenje. Pojedinačno je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja bio osuđen na 11 meseci, a šest meseci zbog nepružanja pomoći. U međuvremenu je nastupila zastarelost za drugo krivično delo.

ODBRANA

NA početku ponovljenog suđenja Mitrović je kazao da ostaje pri odbrani koju je ranije izneo, a u kojoj je, između ostalog naveo da je vozio brzinom od 70 do 80 kilometara na sat i da je njemu bilo upaljeno zeleno svetlo. Tada je naveo i da je devojka pretrčavala ulicu.

Prema optužnici, Mitrović, koji se nije pojavio na izricanju presude, je 18. jula 2013. godine oko 22.45, vozeći Ustaničkom ulicom na Konjarniku, na pešačkom prelazu udario Andreu. Tvrdi se da je vozio brzinom većom od 81,28 kilometara na sat, ali i da je u trenutku kad je udario devojčicu bilo zeleno svetlo za vozače. Od siline udarca, Andrea je odletela 29 metara, a Mitrović je, prema optužnici, bez zaustavljanja nastavio da vozi.

Foto arhiva

Obrazlažući kratko presudu, sudija je kazala da je Mitroviću izrečena ista presuda kao i prethodnog puta, jer se nisu izmenile okolnosti tokom vođenja ponovljenog postupka. Istakla je da se nije pridržavao saobraćajnih propisa i da je vozio brzinom većom od dozvoljenih 50 kilometara na sat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)