POLICIJA DOBOJ PRIJAVA: Osumnjičen da je oštetio budžet RS za više od šest miliona KM

S.M.

06. 10. 2020. u 15:25

POLICIJA u Doboju podnela je Izveštaj o izvršenom krivičnom delu protiv pravnog lica iz Dervente, za koje postoji osnov sumnje da je oštetilo budžet i vanbudžetske fondove Republike Srpske za 6.065.872 KM.

ПОЛИЦИЈА ДОБОЈ ПРИЈАВА: Осумњичен да је оштетио буџет РС за више од шест милиона КМ

Foto D. Pozderović

Za navedeno pravno lice postoji osnov sumnje da je u nameri da istom pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka 2014. godine do kraja meseca septembra 2016. godine izbeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rešenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, a potom usmeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odobrilo korišćenje istih u druge svrhe a ne za plaćanje poreskih obaveza.

-Navedeno pravno lice je određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji, ugovora o cesiji i kompenazacijama sa drugim privrednim društvima, čime je prouzrokovalo nesposobnost istog da plaća poreske obaveze i na taj način je uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove RS nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6.065.872, 76 KM, a za isti iznos je navedeno privredno društvo iz Dervente ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.

Pravno lice je osumnjičeno za dva krivična dela nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i tri krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti