TUČA U KATASTRU: Službenik udario advokate, jednog "nokautirao"

Tanjug

04. 09. 2020. u 21:23

ADVOKATI Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov napadnuti su danas u Katastru u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, odakle su zbog zadobijenih povreda prebačeni u Urgentni centar.

ТУЧА У КАТАСТРУ: Службеник ударио адвокате, једног нокаутирао

Foto V. Danilov

Njih je nakon rasprave oko ulaska u katastar na zakazani termin obojicu udario službenik katastra, a Ljubičanović, koji je inače sekretar Advokatske komore Beograd, od udarca je izgubio svest.

Oba advokata se trenutno nalaze na lekarskom pregledu u Urgentnom centru, a ovim povodom reagovao je i predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac.

"Odmah po dobijanju pisanog dopisa o ovom događaju od kolega, AKS će zahtevati od katastra obašnjenje u vezi sa svim okolnostima ovog napada na naše kolege, koje su završile u Urgentnom centru", rekao je Gostiljac Tanjugu.

Ovo što se desilo, kako je dodao, možda nije iznenađenje jer se radi o Katastru, službi koja, prema njegovim rečima, možda trenutno predstavlja najneefikasiju kariku u državnom sistemu.

"To je hermetički zatvoren sistem bez svake kontrole, gde građani teško dolaze do ostvarivanja svojih prava", naveo je Gostiljac, ukazujući da se ovaj slučaj i vremenski poklopio s namerom Komore da o problemima funckionisanja službe katastra obavesti i javnost i naležne organe.

Rad katastra i sve manjkavosti njegovog postupanja u naredom periodu će biti, kako je naveo, predmet naročite pažnje Komore, jer je ovo što se desilo kolegama samo posledica "dugogodišnjeg osionog ponašanja koje se oseća u radu i postupanju kratastra".

O napadu su obavešteni policija i tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)