NAORUŽANI DO ZUBA IM ULETELI U JAZBINU: Pogledajte kako je uhapšen srpski Pink panter (VIDEO)

Novosti online

24. 08. 2020. u 14:17

SRBIN koji se sumnjiči da pripada kriminalnoj grupi "Pink panter" uhapšen je na Tenerifima zajedno sa članovima ozloglašene moto-grupe "Anđeli pakla".

НАОРУЖАНИ ДО ЗУБА ИМ УЛЕТЕЛИ У ЈАЗБИНУ: Погледајте како је ухапшен српски Пинк пантер (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Policija je Srbina uhapsila nakon što je "prekontrolisao" jednu od dve ogromne plantaže marihuane koje su držali "Anđeli pakla". Naoružani do zuba, policajci su upali u stanove u kojima su boravili članovi ozloglašene moto grupe i privela šest osoba, među kojima je i naš državljanin.

U akciji "Vepar-Vulkan" slobode su lišena i dva državljana Nemačke i državljani Poljske, Francuske i Španije. NJima se na teret stavljaju brojna krivična dela među kojima su i trgovina drogom i iznuda.


Tek nakon hapšenja ustanovljeno je da se privedeni Srbin nalazi na međunarodnoj poternici Srbije zbog sumnje da je član, a moguće i jedan od vođa ozloglašene pljačkaške grupe "Pink panter".

Uhapšeni su bili pod prismotrom skoro godinu dana, a uhapšeni su u zajedničkoj akciji policije Španije, Danske, Nemačke i Norveške.

Prilikom hapšenja kod njih je pronađena veća količina marihuane koja je bila spremna za dalju preprodaju. Otkrivene su i dve plantaže u primorskim gradovima, na kojima je bilo više od hiljadu stabiljki marihuane.


Policija je u akciji zaplenila i veću količinu oružja, a kod osumnjičenih su pronađeni i mačeta, tejzeri, kao i više mobilnih telefona.

Ko su "Anđeli pakla"

Klub "Anđeli pakla" (Hells angels) službeno je osnovan 17. marta 1948. u mestu Fontana u Kaliforniji, a trenutno njihovi ogranci postoje u 55 zemalja, među kojima je i Srbija.

Zbog sumnje da su umešani u niz kriminalnih aktivnosti, "Hells angels" su zabranjeni u nekim evropskim zemljama. Članovi ove bajkerske grupe sumnjiče se za umešanost u slučajeve nasilja, prisiljavanja na prostituciju i krivična dela u vezi s oružjem i narkoticima.


Klub "Anđeli pakla" ima lošu reputaciju i zemlji u kojoj je osnovan, u Americi, jer su članovi grupe bili umešani u smrtonosne tuče. Iako sve bajkerske grupe tvrde da nisu kriminalne organizacije, brojni članovi "Hells Angelsa" su optuženi zbog iznuda, trgovine drogom i krađa.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milan

24.08.2020. 15:57

Ne postoji grupa koja se zove Pink Panter. Niti je ikada postojala. To je marketinški trik kojim mediji žele da bombastično predstave nešto što bi se najbliže moglo nazvati protočnim bojlerom kroz koji prolaze balkanski krimosi. Da bi bili grupa morali bi da rade svi za sve a oni braća sve sami individalci u poslu