ZNALA DA JE MOMČILO UBIJEN, A NIJE PRIJAVILA: Godinu i po zatvora za ćutanje o zločinu, sestra žrtve plakala u sudnici

J. ĆOSIN

10. 07. 2020. u 07:39

Nije bilo dokaza da je Lidija Stejković (48) iz Svrljigaučestvovala u likvidaciji Momčila Simonovića

ЗНАЛА ДА ЈЕ МОМЧИЛО УБИЈЕН, А НИЈЕ ПРИЈАВИЛА: Годину и по затвора за ћутање о злочину, сестра жртве плакала у судници

Foto: Privatna arhiva

LIDIJA Stejković (48) iz Svrljiga, osuđena je u Višem sudu u Nišu prvostepenom presudom na godinu i po dana zatvora jer je znala da je njen prijatelj Momčilo Simonović ubijen u noći između 7. i 8. novembra 2016. u selu Galibanac, a nije prijavila da se zločin dogodio. Ovo je druga po redu presuda, pošto je prethodnu, kojom je takođe osuđena na 18 meseci zatvora, ukinuo Apelacioni sud uz zahtev za novo suđenje.

Iako je bila optužena da je pomogla nepoznatim razbojnicima da ubiju i opljačkaju Simonovića, tokom suđenja nisu dokazane te optužbe, pa je Stejkovićeva oslobođena krivične odgovornosti za to delo.

Nova presuda izazvala je ogorčenje kod Toplice Kostić, sestre žrtve, a i odbrana Stejkovićeve je najavila žalbu na presudu.

UBICE NISU NAĐENE

IAKO se sudilo Stejkovićevoj, počinioci zločina nisu pronađeni. Izvesno je, međutim, da je motiv ubistva po svemu sudeći bilo koristoljublje. Do danas nije razjašnjeno da li je Simonović imao novac u kući i koliko su ubice odnele.

- Čovek je ubijen i opljačkan u svojoj kući. Pa, gde još ima ovakva kazna za to? Gde da se žalim? - plakala je i vikala sestra ubijenog Simonovića na sav glas u sudnici kada je sudija pročitala kaznu.

Ona je odbijala da napusti zgradu suda, ali ju je obezbeđenje, ipak, izvelo.

U obrazloženju presude, sudija je rekla da je Stejkovićeva oglašena krivom jer je znala da je Simonović ubijen i opljačkan, a da to nije prijavila. To dokazuje i krvna mrlja nastala na njenim pantalonama, za koju je Lidija tvrdila da je nastala ranije.

Okrivljena nije prisustvovala izricanju presude, ali je najavila da će se preko svojih advokata žaliti na izrečenu kaznu.

- Moji branioci smatraju da će i ova presuda, identična prethodnoj, pasti na Apelacionom sudu. Provela sam u pritvoru 13 meseci i još tri meseca sa nanogicom, a ovo je kazna praktično od 18 meseci i tužiću za to - rekla je Stejkovićeva.

U izrečenu kaznu, Stejkovićevoj će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)