DANKINOG TELA JOŠ NEMA: Potraga za devojčicom ubijenom 26. marta ušla u treću nedelju, majka osumnjičenog Dragijevića sutra daje iskaz (VIDEO)

S. M. JOVANOVIĆ

15. 04. 2024. u 07:00

SASLUŠANjE Svetlane Dragijević, majke Dejana Dragijevića, koji je sa Srđanom Jankovićem osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, zakazano je za sutra u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

ДАНКИНОГ ТЕЛА ЈОШ НЕМА: Потрага за девојчицом убијеном 26. марта ушла у трећу недељу, мајка осумњиченог Драгијевића сутра даје исказ (ВИДЕО)

Foto: MUP/Privatna arhiva

Ona je pozvana da kao svedok kaže sve što joj je poznato o ovom slučaju, ali, s obzirom na to da ima status privilegovanog svedoka, ona može da odbije da svedoči.

Da je Svetlana dobila poziv potvrdio je advokat Nebojša Živanović, branilac njenog supruga Radoslava, osumnjičenog da je sa mlađim sinom Daliborom pomogao Dejanu da devojčicino telo sa deponije prebaci na drugu lokaciju. Dalibor je preminuo 7. aprila, nedugo pošto je priveden u policiju, a sahranjen je u četvrtak na Novom groblju u Zlotu. Živanović je rekao da će sutra razgovarati sa Radoslavom, kojeg brani, pošto ga je angažovala njegova supruga.

I dok se čeka njeno saslušanje, pripadnici Žandarmerije i policije i juče su nastavili pretragu terena na području sela Zlot u Borskom okrugu i susednog Sumrakovca, koji se nalazi na teritoriji opštine Boljevac, tragajući za Dankinim telom, koja je, kako se tvrdi, ubijena 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policijske snage, 20 dana od kada je malena nestala, a desetog od kada se saznalo da je ubijena, bile su fokusirane na divlje deponije između ova dva sela, udaljena nešto više od 12 kilometara. Posebno je pregledan teren na izlazu iz Zlota i na ulazu u Sumrakovac, u delu atarskih puteva, nasutih rizlom i tucanikom, čija je okolina obrasla niskim rastinjem i zaparloženim njivama, punih trnja i makije.

Selo znaju kao svoj džep

ŽITELjI sela Zlot ističu da je u okolini dosta nepristupačnog terena:

- Ako su sakrili telo ili ga negde bacili, mogli su to da urade bilo gde, s obzirom na to da ima mnogo tih nekih skrivenih mesta do kojih niko od nas ne ide. Ne isključujemo mogućnost da su Dejanu brat i otac pomogli. Telo deteta mogli su da ostave bilo gde, jer svaki kamen znaju. Selo poznaju kao svoj džep, kao uostalom i svako od nas.

Upravo je na tom terenu nekoliko deponija, na kojima meštani nelegalno bacaju smeće, ali i brojni rezervoari sa vodom i šahtovi, koji su, pretpostavlja se, dvojici osumnjičenih radnika JKP "Vodovod", Jankoviću i Dejanu, i te kako poznati, jer su ih za potrebe posla koji su obavljali u ovom gradskom preduzeću, često obilazili i proveravali.

Baš zbog toga, policajci su za telom devojčice tragali i po bunarima, šahtama i rezervoarima na području Banjskog polja i Zlota, pa je potraga proširena i na rejon Sumrakovca, sa kojim se Zlot graniči na severozapadu.

Osumnjičeni za teško ubistvo u saizvršilaštvu Srđan Janković iz Luke brani se ćutanjem, dok je Dejan Dragijević na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je udavio devojčicu, a da su mu u premeštanju tela pomogli otac Radoslav i sada pokojni brat Dalibor, koji je takođe radio u JKP "Vodovod".

Uprkos priznanju Dejana da je izvršio ubistvo i Dalibora da je bratu pomogao u sakrivanju, telo devojčice još nije pronađeno. Dalibor je tokom 48-časovnog zadržavanja, neposredno pred saslušanje u zaječarskom tužilaštvu, preminuo od, najverovatnije, posledica srčanog udara.

Istraga u svim pravcima

IZ policije su u više navrata istakli da će se istraga granati u svim pravcima, ka novim potencijalnim sumnjivim lokacijama, gde bi moglo da bude sakriveno maleno Dankino telo. Istakli su i da neće izostati ni ponovna pretraga već istraženih lokacija i njihovog šireg rejona, ukoliko o njima budu govorila nova saznanja.

Ocu Radoslavu, koji se kao i mlađi sin tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, određen je pritvor do 30 dana. On se na saslušanju branio ćutanjem.

BONUS VIDEO - POTRESNE SCENE IZ BORA: Igračke i cveće za malu Danku - građani se opraštaju od ubijene devojčice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?