PIJAN POKOSIO DEČAKE, JEDAN OSTAO BEZ NOGE: Pavle U. (12) i Mladen D. (12) koji su bili na mopedu teško povređeni

S.M. Jovanović

06. 09. 2023. u 20:59

ZAJEČARSKA policija uhapsila je Gorana M. (39) iz okoline ovog grada zbog sumnje da je u utorak uveče, oko 20.20, na putu Glogovac - Dubočane, upravljajući "golfom 2" pod dejstvom alkohola, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u moped kojim su se prevozili Pavle U. (12) i Mladen D. (12), kojem je od udarca otkinuta leva noga ispod kolena. Nakon udesa, Goran M. je pobegao sa mesta nesreće, i nije se zaustavio da pomogne teško povređenim dečacima, koji su kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu.

ПИЈАН ПОКОСИО ДЕЧАКЕ, ЈЕДАН ОСТАО БЕЗ НОГЕ: Павле У. (12) и Младен Д. (12) који су били на мопеду тешко повређени

foto: Radio Magnum

Sumnja se da je Goran M. u trenutku nesreće vozio pod dejstvom 1,94 promila alkohola u organizmu, a na teret mu se stavljaju krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Dvanaestogodišnjem Mladenu D. iz Glogovice je amputiran deo noge, a teško je povređen i vozač mopeda marke "tomos APN6" Pavle U. Dečaci su se kretali iz pravca Dubočana ka Glogovici motorom od 50 kubika, kada ih je, kako navode iz Tužilaštva, "golfom" pokosio Goran M. koji, inače, sa porodicom živi u Dubočanu.

- On je, vozeći pod dejstvom alkohola, prešao u levu traku i prednjim levim delom vozila udario u moped - navodi vršilac funkcije glavnog javnog tužioca Slaviša Dimitrijević.

Direktan udarac u moped odbacio je dečake pokraj puta, ali se vinovnik udesa nije zaustavio, već je pobegao. Policija je na mestu udesa zatekla stravičan prizor, povređene dečake i Mladenovu otkinutu nogu, a kako bi dečaka hitno transportovali u bolnicu Uprava saobraćajne policije je angažovala presretače i patrole da do Beograda raščiste put kako bi lekarske ekipe dovezle povređenog Mladena u bolnicu što pre.

- Mladen srećom nije životno ugrožen, ali mu je leva noga skroz ispod kolena amputirana. Njegovi roditelji su još u šoku, ogorčeni na vozača koji je prouzrokovao udes, a koji, svi to znaju, stalno pijan vozi - komentarišu komšije.

Uroš P. hospitalizovan je na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš.

- Nakon hitne, kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da ima povrede leve ruke, odnosno prelom šake, koji je odmah saniran, kao i prelom lakta - naveli su u UKC Niš.

- Dežurni tužilac obavio je uviđaj zajedno sa zaječarskom policijom i preduzete su sve mere kako bi se prikupili dokazi sa lica mesta. Po saslušanju osumnjičenog biće razmatrano da li postoje zakonski osnovi da se prema njemu odredi pritvor, s obzirom na teške posledice prouzrokovane saobraćajnom nezgodom i s obzirom na činjenicu da je napustio mesto nezgode - dodaju u Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru.

Komšije: Često se hvata za flašu

MUŠKARAC koji je udario kolima dečake nigde ne radi. Ima ženu i dete - pričaju meštani Dubočana. - Inače, svi ovde znaju da se on često hvata za flašu i da je gotovo uvek pijan. Neki kažu da ume da bude i nasilan. Navodno je znao da digne ruku na oca dok je ovaj bio živ, a žena ga je, kažu, više puta napuštala jer je bio nasilan, ali mu se uvek vraćala. Na fotografijama koje kači po društvenim mrežama vidi se kako i ćerkici, koja nema više od pet godina, daje da pije pivo i s njom nazdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu