"PALA" ŠESTOČLANA GRUPA KRADLJIVACA SKUPIH KOLA: Osumnjičeni su "harali" po EU, određen im pritvor od 30 dana

Tanjug

20. 08. 2023. u 00:45

VIŠI sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor šestorici osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su krali kola na teritoriji Evropske unije i dovozili ih u Srbiju.

ПАЛА ШЕСТОЧЛАНА ГРУПА КРАДЉИВАЦА СКУПИХ КОЛА: Осумњичени су харали по ЕУ, одређен им притвор од 30 дана

Foto: MUP

Pritvor je prema okrivljenima G.T. Ž.Č. A.K. D.Č. M. S. i D.S. određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenima Ž.Č. i D.S. pritvor određen i budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenima G.T. i Ž.Č. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih, odnosno oni su označeni kao organizotori ove grupe, a okrivljenima A.K., Lj.G., D.Č., M.S., D.S. i Đ.Z. izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

OSUMNjIČENI ZA PRANjE NOVCA I FALSIFIKOVANjE ISPRAVA

Takođe, okrivljenima G.T. i Ž.Č. na teret se stavlja izvršenje po jednog produženog krivičnog dela Pranje novca i Falsifikovanje isprave, a okrivljenima D.S. A.K. Lj.G. D.Č. D.S. i Đ. Z. po jedno produženo krivično delo Pranje novca u pomaganju , kao što se okrivljeni A.K. Lj. G. i D.Č. terete da su izvršili produženo krivično delo Falsifikovanje isprave, a okrivljeni M.S. tereti se i da je izvršio jedno krivično delo Pranje novca.

Juče su uhapšeni organizatori organizatori kriminalne grupe G. T. (55.) i Ž. Č.(46), kao i A. K. (32), Lj. G.(40), D. Č.(20), D. S.(43) i M. S.(48).

 

ODUZETI AUTOMOBILI VISOKE KLASE

Kako je MUP ranije naveo u ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja EU, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije i, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima, prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

POLICIJA U STANU NAŠLA DESETINA HILjADA EVRA

Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova.

Takođe, pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja