KOORDINATOR PIONIRSKOG GRADA O NAPADU NA ALEKSANDRA JERKOVIĆA: Laže da je žrtva

S. J. M.

18. 03. 2023. u 15:04

POVODOM incidenta koji se desio u utorak uveče kada su mnogi mediji objavili da je u Pionirskom gradu u Beogradu napadnut narodni poslanik Aleksandar Jerković, javio nam se koordinator Sportsko rekreativnog centra Pionirski grad Slobodan Stanimirović, kojeg je Jerković optužio da stoji iz napada na njega. Stanimirović tvrdi da nikoga nije udario, niti napao i da je on ustvari napadnut i žrtva besmislenog incidenta.

КООРДИНАТОР ПИОНИРСКОГ ГРАДА О НАПАДУ НА АЛЕКСАНДРА ЈЕРКОВИЋА: Лаже да је жртва

Foto Z. Jovanović

- Kod nas u Pionirskom gradu nalaze se dva vrtića i u poslednje vreme roditelji su nam često prijavljivali da viđaju visokog, sedog čoveka koji tuda prolazi, zastajkuje, krije se iza drveća i slika. Dva puta sam u vezi toga pričao sa direktorkama vrtića, jer nije nam bilo svejedno - priča Stanimirović. - U utorak uveče oko pola sedam fudbaleri iz Barajeva imali su trening u balonu sportskog centra, a ja sam bio ispred sa sekretarom kluba Željkom Lazićem i Sašom Ikonićem. U jednom momentu video sam čoveka kako ide kroz park travom, a ne stazom, drži upaljenu bateriju na telefonu, pošto je bio mrak  i snima. Odmah mi je prošlo kroz glavu da je to možda taj, što se roditelji žale da snima decu.  Otišao je sa bočne strane centralne zgrade, gde je dečiji ulaz, gde deca ulaze kad dolaze na radionice. 

Stanimirović kaže da mu je tada prišao, pitao ga ko je on i zašto to snima, a čovek se okrenuo i počeo da snima drvo i obilazi oko njega:  

- Pitao me je drsko ko sam ja i čija je ovo katastarska parcela. Rekao sam da sam koordinator u Pionirskom gradu, da je to dečija ustanova i da me zato interesuje zašto snima. On mi je rekao svoje ime i prezime, koje mi ništa nije značilo, rekao da je službeno lice i pružio mi ruku. Ja sa pružio svoju da malo smirimo napetost, a on me je tada uhvatio i povukao da me obori, ali nije uspeo. Pitao sam ga čemu takvo ponašanje, a on je počeo da viče: "Sad ćete da vidite ko sam ja, ima da mirno stojite, ja sa službeno lice". Posmislio sam da je policajac, ali mi je bilo čudno da se tako ponaša. On je sve vreme snimao telefonom, a onda ga okrenuo sebi i rekao: "Pogledajte građani, šta rade sa slobodnim građanima, ne daju da se prođe kroz šumu". Tad se i Lazić uključio i pitao zašto se tako ponaša, ali je on urlao da je službeno lice. 

Stanimirović navodi da je tada pozvao direktora Pionirskog grada Ljubu, da ga obavesti o incidentu, a čovek je pored snimao i vikao zovi Ljubu, a onda ga pitao kako se Ljubo zove. 

- Tad mi je prišao i vičući počeo da me gura rukom, a onda glavom od glavu i kako je krupniji odgurao me je nekoliko metara unazad, a onda i udario glavom u grudi i vikao, "udari me, udari me", ali ja nisam naseo na njegove provokacije - objašnjava Stanimirović. - Tad su neki ljudi što su prolazili dotrčali i jedan čovek iz balona i stali između nas. Pitali su ga što me udara, a on je odgovorio:"E sad ćete videti, ja sam narodni poslanik, sad ću da vam j...m majku i otrčao ka izlaznoj kapiji. Posle je medijima davao lažne izjave, govorio da je pretučen i da je to politički napad, što nema veze. Ja nikada u svom životu za njega nisam čuo, niti znam iz koje je stranke. Takođe je izjavio da je trčao trim stazom i da presretnut, a nije tačno sve se dogodilo ispred centralne zgrade, koja se i vidi na njegovom snimku iza nas. Ta trim staza je odatle udaljena 700 metara ili 10 minuta hoda. Takođe se povlače lažne paralele sa Ivanom Stambolićem, pa on kaže da je na tom istom mestu  Stambolić otet, a eto Jerković je uspeo da se otrgne napadačima. To nije normalno, na kraju ta staza gde je Stambolić trčao je udaljena dva kilometra. 

Koordinator u Pionirskom gradu na kraju, kaže nerado napominje da je Jerković kao trećeg napadača označio Sašu Ikonića, koji je invalid i teško se kreće. 

JERKOVIĆ VREĐAO I ŽENU?

SLOBODAN Stanimirović kaže da je kasnije čuo da je tog istog dana popodne Aleksandar Jerković u Žarkovu svojim automobilom otpozadi udario vozilo ispred u koloni, u kojem se nalazila žena sa malim detetom.

- Ona je insistirala da pozove policiju, a on je ubeđivao da joj vozilo nije oštećeno i na kraju vređao je, nazivajući je droljom i kurvom - kaže Stanimirović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati