RASPITIVALI SE JE LI JOLE PREŽIVEO: Novi detalji ubistva vlasnika menjačnice u Novom Sadu, potraga za dvojicom muškaraca

Lj. P.

01. 02. 2023. u 08:00

DOK tragaju za osobom koja je 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice usmrtila Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice "Jole", operativci novosadske policije utvrđuju i ko su dvojica, zasada nepoznatih muškaraca koji su se te večeri u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine raspitivali o žrtvi surovog ubistva.

РАСПИТИВАЛИ СЕ ЈЕ ЛИ ЈОЛЕ ПРЕЖИВЕО: Нови детаљи убиства власника мењачнице у Новом Саду, потрага за двојицом мушкараца

Mesto zločina u naselju Adice/Jovan Janićijević, Foto Z. G./privatna arhiva

Na šalter prijemnog su, kako saznajemo, te večeri došla dvojica muškaraca, starosti između 35 i 40 godina. Interesovalo ih je da li je primljen Jovan Janićijević i ako jeste, u kakvom je stanju, odnosno da li je živ. Jedan od njih se, prema našim saznanjima, predstavio kao Jovanov brat, dok je drugi rekao da je član familije.

Nakon što im je saopšteno da informacije o pacijentima mogu da dobiju samo najbliži srodnici, kako saznajemo, ova dvojica su otišla iz UC, a o njihovoj poseti i razlozima zbog kojih su bili odmah je obaveštena policija.

I Janićivijevićevi poznanici i prijatelju kažu da su čuli da su te večeri, dok se još nije znao identitet ubijenog i dok je trajao uviđaj u Ulici Nova 34 u Adicama, gde je pronađeno Jovanovo beživotno telo, u bolnicu dolazila dvojica muškaraca da se raspituju o njemu.

- I dalje nam nije poznato da li je reč o Jovanovim prijateljima i kolegama koji su zabrinuti, jer im nije odgovarao na telefonske pozive, došli da provere da li je možda primljen u ovu zdravstvenu ustanovu ili je reč o nečem drugom. Možda ih je ubica poslao da provere šta se dešava - vele Jovanovi poznanici. - Verujemo da niko od njegovih kolega nije došao da se raspituje, jer da jeste, do sada bi to neko rekao i dilema bi bila razrešena. Ovako, ne znamo šta da mislimo.

Na snimku sa video-nadzora sa objekta blizu mesta gde se dogodio zločin, kako saznajemo, vidi se visok, mršav mušarac, kratko ošišan. Zabeleženo je kada je Jovan stigao, a zatim i muškarac sa njim u kolima, kao i da je došlo do koškanja između njih. U jednom momentu je Jovanovo telo prevlačio preko suvozačevog sedišta, kada mu je spala kapuljača, ali ju je brzo vratio na glavu.

Telo je, zatim, odvukao i ostavio ispred kola i zidane ograde, kako ga prolaznici ne bi uočili. Na snimku se još, kako saznajemo, vidi da je tuda prošlo nekoliko vozila, zbog čega je stajao, pored Jovanovog "fijata 500", a kada su prošli, on je otišao odatle.

Koliko je para osoba koja je usmrtila Janićijevića uzela, zasada se samo nagađa. Prema tvrdnjama njegovih poznanika, uvek je u torbici nosio veću sumu novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni