HITAN NADZOR U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU: Proverava se da li je vraćanje Petre (2,5) ocu, koji ju je ubio, bilo po zakonu

Novosti online

05. 10. 2022. u 18:12

MINISTARSTVO za brigu o porodici i demografiju oglasilo se nakon što je Marko B. iz Vršca ubio dvoipogodišnju ćerku pa sebe.

ХИТАН НАДЗОР У ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У ВРШЦУ:  Проверава се да ли је враћање Петре (2,5) оцу, који ју је убио, било по закону

Foto: Novosti

- U vezi strašnog porodičnog nasilja koje se dogodilo u Vršcu obaveštavamo javnost da Ministarsto u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac u oblasti porodično-pravne zaštite. Zakonom je propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku sa sedištem u Novom Sadu. Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rezultati izvršenog nadzora, dodaje se u saopštenju, pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada i da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran.

Tragedija kakvu Srbija ne pamti, podsetimo, dogodila se juče oko 15 sati kad je Marko B. udavio svoje dete staro dve i po godine, najverovatnije u kofi vode, a potom se obesio.

Markova supruga Suzana B. je oko 14.15 sati prijavila je dežurnoj službi policije da joj je poslao poruku preko telefona da će ubiti sebe i dete. Suzana i Marko su inače bili u fazi razvoda.

BONUS VIDEO - Snimci zgrade u Vršcu u kojoj je otac ubio ćerku pa sebe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)