OPTUŽENI ZA UBISTVO SIMOVIĆA PUŠTENI IZ PRITVORA: Vrević, Nikolić i Mišljen dobili nanogvicu

S. J. M.

03. 06. 2022. u 14:59

OPTUŽENI za teško ubistvo Borivoja Simovića pre dve godine na Senjaku Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Marko Mišljen pušteni su danas iz pritvora.

ОПТУЖЕНИ ЗА УБИСТВО СИМОВИЋА ПУШТЕНИ ИЗ ПРИТВОРА: Вревић, Николић и Мишљен добили наногвицу

Borivoje Simović, Foto Privatna arhiva

Sudsko veće im je odredilo kućni pritvor uz nanogvicu.

Prema optužnici, Simović je sa grupom prijatelja zapucao na optužene u parku na Senjaku, a oni su uzvratili. Jedan metak je rikošetirao i pogodio Simovića.

On je kasnije preminuo u bolnici. Tri nedelje posle pucnjave trojica osumnjičenih su se predala policiji. Sudi im se u Višem sudu, a proces je pri kraju.

Njegovo ubistvo izazvalo veliku pažnju medija

Optuženi Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen terete se za teško ubistvo Borivoja Simovića u junu prošle godine u parku na Senjaku.

Borivoje Simović je ubijen 25. juna oko 22.30 na Senjaku.

Njegova smrt izazvala je veliku pažnju medija, a sumnja se da je on želeo da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Borivoja su napali u jednom parku, a čovek koji je te večeri bio s njim odbio je saradnju sa policijom.

Samo dva dana pre ubistva Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen prebili su u ovom kraju Simovićevog bliskog prijatelja. Policija istražuje kako su ova dva događaja povezana, a sva trojica su saslušana 25 dana nakon ubistva.

Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Takođe, uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine. Policija poseduje i video-snimak tuče kada su trojica ispitivanih pretukli Borivojevog prijatelja, samo dva dana pre kobne noći.

Borivoje praunuk generala Simovića

Borivoje je praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. On je tu funkciju obavljao od 27. marta 1941. do 12. juna 1942. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)